3 Δεκ 2015

Τα 28 σημαντικότερα πρόσωπα της Ευρώπης..Δείτε ποιοί Έλληνες είναι!!!

Τα 28 σημαντικότερα πρόσωπα της Ευρώπης που μπορεί να διαμορφώσουν ακόμα το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου,
φιλοξενεί ο ιστότοπος Politico.eu. Το αφιέρωμα του ιστότοπου περιλαμβάνει μια προσωπικότητα από κάθε διαφορετικό κράτος-μέλος της ΕΕ, που καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης, τόσο μέσα από τη δουλειά τους όσο και εξαιτίας της στάσης τους απέναντι σε κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται ο συντηρητικός Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτoρ Ορμπάν, ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης, Τόμας Βίζερ, ο ποπ καλλιτέχνης Stromae και η πανέμορφη Ιταλίδα υπουργό Μαρία Ελενα Μπόσι, ενώ για την Ελλάδα αναφορά γίνεται στον «έντιμο Έλληνα», όπως τον χαρακτηρίζει, δηλαδή στον δημοσιογράφο, διευθυντή της «Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, και για την Κύπρο, στον Χάρη Γεωργιάδη, υπουργό Οικονομικών της μεγαλονήσου.

Αλέξης Παπαχελάς: «Ο έντιμος Έλληνας»
Η ενότητα του αφιερώματος της Politico για τον Έλληνα δημοσιογράφο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην στάση που τήρησε ο Αλέξης Παπαχελάς (μέσα από τα άρθρα του) τις ημέρες που η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς και στην κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι θαυμάζει περισσότερο από όλες τις ιστορικές προσωπικότητες τον Ουίνστον Τσώρτσιλ αλλά και ότι θεωρεί ως τα δυνατά σημεία της Ευρώπης «τη δύναμη της ανεκτικότητας, τη διάθεση συμβιβασμού, τον πολιτισμό και την ισόρροπη ανάπτυξη».

Χάρης Γεωργιάδης: Ο υπεύθυνος
Για τον 43χρονο Χάρη Γεωργιάδη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έλαβε λίγη υποστήριξη από τους άλλους ΥΠΟΙΚ στην Ευρωζώνη όταν ζήτησε την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και πως είχε αμφισβητήσει τη «διαπραγματευτική στρατηγική» του τότε ΥΠΟΙΚ της χώρας, Γιάνη Βαρουφάκη.

Επίσης σημειώνει ότι, αν και κανένας από τους τρεις προκατόχους του δεν άντεξε παραπάνω από 11 μήνες, ο ίδιος, παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε, αντεπεξήλθε με επιτυχία.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη