6 Φεβ 2016

Διαψεύδει συμπλοκές με αντιεξουσιαστές στις διαδηλώσεις το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης

Σε διάψευση των φημών και δημοσιευμάτων που αναφέρθηκαν σε συγκρούσεις μελών του με αντιεξουσιαστές στις χθεσινές
πορείες προχώρησε με ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης.

"Δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία «συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών του ΕΠΑΜ», ούτε «μικρής» ούτε μεγάλης «έκτασης», ότι δεν «τραυματίστηκε» ποτέ και πουθενά κανένα μέλος του ΕΠΑΜ κι ότι όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης χαίρουν άκρας υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν ορισμένα μικρής έκτασης επεισόδια από μια ομάδα νεαρών που παρεισέφρησε στη συγκέντρωση, με φασίζουσα και προκλητική συμπεριφορά προς τους διαδηλωτές και προς κάθε σύνθημα ή αναφορά των διαδηλωτών με πατριωτικό περιεχόμενο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν πολλοί εκ των συγκεντρωμένων άρχισαν να αγανακτούν με την αναίδεια και την προσβλητική συμπεριφορά των νεαρών. Όταν το θράσος και η αμετροέπειά τους ξεπέρασε τα εσκαμμένα, η δε υπομονή των διαδηλωτών έφτασε στα όριά της, λόγο στο λόγο ακολούθησε συμπλοκή, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αναγκαστεί η ομάδα των προκλητικών νεαρών να αποχωρήσει «με την ουρά στα σκέλια», μέσα στη γενική κατακραυγή και την περιφρόνηση που δέχθηκαν.

Παρόλο που η συμπεριφορά των νεαρών αυτών ήταν ιδιαίτερα θρασεία και αναιδής προς το μπλογκ του ΕΠΑΜ (πράγμα εξάλλου καταφανέστατο από τα συνθήματα κατά του ΕΠΑΜ που έγραψαν στα γύρω τοιχία), ωστόσο δεν τόλμησαν να πλησιάσουν και ούτε βέβαια αποτόλμησαν την παραμικρή απόπειρα να πάρουν τις ελληνικές σημαίες από τα χέρια των μελών μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό οφείλεται στα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ, που παρόλο που για πρώτη φορά αντιμετώπισαν παρόμοια κατάσταση, ωστόσο διατήρησαν απόλυτα την ψυχραιμία τους. Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στις παλλαϊκές εκδηλώσεις για να διατρανώσει τα προτάγματα της λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας, και όχι για να συμπλέκεται με περιθωριακές ομάδες φασίζουσας νοοτροπίας. Δηλώνουμε δε ότι κάθε απόπειρα του παρακράτους να μας εμπλέξει σε τέτοιου είδους «συμπλοκές» με στοιχεία περιθωριακά, ωθώντας τις ομάδες αυτές –καθοδηγούμενες συνειδητά ή ασυνείδητα- να προκαλούν τα μέλη και τις οργανώσεις του ΕΠΑΜ, θα πέσει στο κενό", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη