1 Φεβ 2016

Ρωσία: Τα αεροσκάφη μας κατέστρεψαν στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών στη Συρία

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών από χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν
πάνω από 20 μαχητές, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Αφού διεξήχθη επιπρόσθετη αναγνώριση από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναπτύχθηκε ένα βομβαρδιστικό Su-24M. Κατόπιν ενός αεροπορικού πλήγματος ένα στρατόπεδο εκστρατείας καταστράφηκε και 20 μαχητές σκοτώθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μέσα σε μία εβδομάδα 468 εξόδους και κατέστρεψαν πάνω από 1.300 τρομοκρατικούς στόχους.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ρωσικά αεροσκάφη διεξήγαγαν 468 εξόδους στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία. Σε αυτές περιλαμβάνονται 24 έξοδοι που διεξήγαγαν τα μακράς εμβέλειας (σ.σ. στρατηγικά βομβαρδιστικά Τουπόλεφ) Tu-22M3», διευκρίνισε ο Κονασένκοφ.

Κατά τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επλήγησαν 1.354 στόχοι στις συριακές επαρχίες του Χαλεπιού, της Λαττάκειας, της Χάμας, της Χομς, της Δαμασκού, της Ράκας, της Ντεράας και της Ντέιρ Εζ Ζουρ.

Ακόμη, ο υποστράτηγος Κονασένκοφ ανέφερε ότι μέσα στον Ιανουάριο παραδόθηκαν 200 τόνοι προμηθειών και φαρμάκων στη Ντέιρ Εζ Ζουρ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που πολιορκείται από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων οι οποίες διεξάγονται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία, παραδόθηκαν τον Ιανουάριο πάνω από 200 τόνοι προμηθειών και φαρμάκων στην πόλη Ντέιρ Εζ Ζουρ, η οποία πολιορκείται από μαχητές του ΙΚ», ανέφερε ο Κονασένκοφ και πρόσθεσε ότι η βοήθεια παραδόθηκε με ρίψεις από αεροσκάφη της συριακής ΠΑ.

Την 19η Ιανουαρίου ο Κονασένκοφ είχε δηλώσει πως 40 μετρικοί τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάμεσά τους ατομικές συσκευασίες ξηράς τροφής, είχαν παραδοθεί σε περιοχές της Συρίας οι οποίες είναι περικυκλωμένες από αντάρτες, ενώ είχε προσθέσει πως μέρος της βοήθειας αυτής συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε από τις συριακές αρχές.

Τουλάχιστον 400.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στις πολιορκημένες πόλεις Ντέιρ Εζ Ζουρ, Μαντάγια, Φούα και Κεφράγια επί μήνες και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν οξύτατο υποσιτισμό, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, ο Κονασένκοφ εξαπέλυσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα φραστικά πυρά εναντίον της Τουρκίας και παρουσίασε βίντεο στα οποία, όπως είπε, καταγράφονται τουρκικά πλήγματα εναντίον κατοικημένων περιοχών στη Συρία από θέσεις στην τουρκική επικράτεια.

«Αν θέλετε γεγονότα, ορίστε», είπε χαρακτηριστικά ο Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε πως πρόσφατα παρελήφθη από το συριακό γενικό επιτελείο οπτικό υλικό το οποίο αποδεικνύει τη χρήση αυτοκινούμενων πυροβόλων μεγάλου διαμετρήματος και βεληνεκούς από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα, ανέφερε ο ίδιος, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έλαβε βίντεο από τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση που εικονίζουν τη στοχοθέτηση κατοικημένων περιοχών από το τουρκικό πυροβολικό. «Αυτό θα το λέγαμε γεγονός. Πρόκειται για μια αδιάψευστη απόδειξη ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν παραμεθόριες κατοικημένες περιοχές με συστοιχίες πυροβόλων μεγάλου διαμετρήματος», είπε ο Κονασένκοφ.

Ακόμη, ο Κονασένκοφ διέψευσε την καταγγελία της Άγκυρας ότι ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Μελετήσαμε ενδελεχώς όλα τα δεδομένα ελέγχου πτήσεων των τελευταίων 24 ωρών από τη βόρεια Συρία… Δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας… Και αυτό είναι γεγονός», είπε ο εκπρόσωπος.

«Παρά τους επανειλημμένους ισχυρισμούς (σ.σ. περί παραβιάσεων) στους οποίους έχουν προβεί Τούρκοι αξιωματούχοι, δεν μας έχουν δοθεί σχετικά δεδομένα μέσω της διπλωματικής ή οποιασδήποτε άλλης οδού».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη