2 Σεπ 2016

Ψυχάρης: Μην έχετε ονειρώξεις, το Mega δεν κλείνει

Την σιγουριά του οτι το MEGA δεν πρόκειται να κλείσει εξέφρασε ο Παναγιώτης Ψυχάρης. Ο γιος του μεγαλομετόχου
του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, και μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τηλέτυπος ΑΕ παρουσιάστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και δήλωσε την πίστη του οτι τα πράγματα θα αλλάξουν και το κανάλι θα συνεχίσει να λειτουργεί, είτε ως «αντάρτικο», είτε μέσω άλλη πλατφόρμας.
Όπως τόνισε: «Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA δεν πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι δε συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία για μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες γενικού ενημερωτικού περιεχομένου.  Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει. Οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν…»
Σχετικά με το μέλλον του Mega μετά τον διαγωνισμό: «Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία το Mega θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εκπέμψει μέσω άλλης πλατφόρμας, δορυφόρου ή συνδρομητικού μπουκέτου. Το Mega είναι μια εταιρεία που θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα.»
Για τον δανεισμό της Τηλέτυπος ΑΕ και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ταλαιπώρησε το κανάλι:
Το Mega έλαβε το 2012 ομολογιακό δάνειο ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλύψει παλαιότερα δάνεια τα οποία είχαν ληφθεί δίχως εγγύηση.
Το ομολογιακό δάνειο του 2012 είχε ως εχέγγυο προς τις τράπεζες την ταινιοθήκη του τηλεοπτικού σταθμού. «Με τη βελτίωση της οικονομίας θα αυξηθεί και η τιμή της ταινιοθήκης» ανέφερε ο κ. Ψυχάρης. Επισήμανε πως η Τηλέτυπος ΑΕ έχει δώσει σε τόκους 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά το ομολογιακό δάνειο του 2012 υποστήριξε ότι υπάρχει υπόλοιπο ύψους 86 εκατομμυρίων ευρώ.
Φοβήθηκαν οι τράπεζες επειδή καθυστέρησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και άρχισαν να απαιτούν να πραγματοποιηθεί. Γι’ αυτό το λόγο δεσμεύθηκαν – λανθασμένα – οι λογαριασμοί του Mega.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη