2 Σεπ 2016

MIA ETΣΙ - ΜΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ..ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ!!!

"" «Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ»

Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης μιλώντας χθες στη Βουλή. Παράλληλα αναφέρθηκε στα «μηνύματα» της οικονομίας και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το επόμενο διάστημα με στόχο η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το β' τρίμηνο του 2016 σήμανε και το τυπικό τέλος της ύφεσης για την Ελλάδα και επανέλαβε ότι η χρονιά θα κλείσει με το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Επομένως η υφιστάμενη υπέρβαση του πλεονάσματος κατά τέσσερις φορές -όπως είπε- θα «επιστραφεί» στην οικονομία ως ένεση ρευστότητας.
Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει τέταρτο Μνημόνιο και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Παράλληλα είπε ότι κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα εργαλεία ώστε να διευρύνει τον δημοσιονομικό χώρο για αύξηση κοινωνικού προϋπολογισμού και να διευρύνει τη φορολογική βάση με παράλληλη πάταξη της φοροδιαφυγής.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα είναι η εγκυρότητα των ελληνικών στοιχείων, δήλωσε ο Τζέρι Ράις απαντώντας σε ερωτήσεις του «Εθνους» που αφορούσαν την υπόθεση του κ. Ανδρέα Γεωργίου.
«Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ανησυχία του ΔΝΤ για την τροπή που έλαβε η δικαστική υπόθεση και εμμέσως πλην σαφώς αποδοκίμασε την προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να αναμείξουν στην υπόθεση της όποιας παραποίησης των ελληνικών στοιχείων τους δανειστές.
Αν και ο κ. Ράις είπε ότι το ΔΝΤ δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, στη συνέχεια τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τις δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι αμφισβήτησαν τα στατιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΔΝΤ εξέφρασε τη δυσφορία του προς την Αθήνα και για τον λόγο αυτόν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης έσπευσε πριν από την ενημέρωση του Ταμείου να προβεί σε αναγκαία διευκρίνιση.
Το «Εθνος» υπέβαλε ερώτηση στον εκπρόσωπο του Ταμείου για τη σχέση εργασίας του κ. Γεωργίου με το ΔΝΤ όταν στο μεταξύ είχε αναλάβει ως επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο κ. Ράις δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Γεωργίου ήταν εργαζόμενος στο ΔΝΤ, δεν είναι σήμερα. Νομίζω πως όταν ανέλαβε (στην ΕΛΣΤΑΤ) ήταν πρώην στέλεχος. Ομως θα επανέλθω». Σημειώνουμε ότι υπάρχει ισχυρισμός πως ο κ. Γεωργίου ήταν για τρεις μήνες και υπάλληλος του ΔΝΤ.
Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες του «Εθνους» ότι η αποστολή του ΔΝΤ υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου (συγκεκριμένα 12 του μήνα). «Επιβεβαιώνουμε» είπε ο κ. Ράις «ότι θα γίνει η επισκόπηση του άρθρου 4 το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου. Θα εξετάσουμε τις προοπτικές και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης αποστολής θα εκδώσουμε δήλωση». Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα χρειαστούν δύο εβδομάδες, τόνισε και πρόσθεσε:
«Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν στη συζήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και για την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ - ΜΙΧΑΛΗΣ  ΙΓΝΑΤΙΟΥ








.ethnos.gr""
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη