27 Οκτ 2016

Η δήλωση του Νίκου Παππά που προκαλεί τη ΝΔ και δημιουργεί ερωτηματικά

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας και τι πραγματικά εννοούσε

Ο Νίκος Παππάς αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και της δήλωσης της Όλγας Γεροβασίλη με την επίθεση στο ανώτατο δικαστήριο και την προαναγγελία της νμοθετικής πρωτοβουλίας της ερχόμενης Δευτέρας, έκανε δηλώσεις θέλοντας να αλλάξει το πολιτικό momentum το οποίο ήταν ξεκάθαρα εναντίον, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες στρέφονταν εναντίον του.
Ο υπουργός Επικρατείας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στην ΕΡΤ ουσιαστικά επανέλαβε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Κυριακή ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντας απόλυτη στήριξη στον υπουργό του.  «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνο ο Λαός» είχε πει επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που είπε με διαφορετικά λόγια και ο Νίκος Παππάς.
«Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζουν ή τις ρίχνουν οι εκλογές, η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στην Βουλή» υποστήριξε ο Νίκος Παππάς με τους προσεκτικούς να επισημαίνουν μία προσθήκη του υπουργού Επικρατείας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή είναι η δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή, κάτι εντελώς διαφορετικό από τις εκλογές.
Η φράση αυτή οδηγεί σε δύο υποθετικά σενάρια. Από τη μία ίσως δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και από την άλλη αποτελεί μία πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία. 

Από το parapolitika.gr έχουμε αναφέρει ότι μία από τις εισηγήσεις που υπήρχαν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η πρόταση μομφής προς τον Νίκο Παππά σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, κάτι που τελικά έγινε. Και στα δύο σενάρια πάντως στόχος της κυβέρνησης είναι η συσπείρωση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ απέναντι στην αντιπολίτευση, σε μία κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση έχει υποστεί ήττα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη