24 Νοε 2016

TO ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ Ο Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ

Γιώργος Φλωρίδης: «Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται σε μια πολιτική επιτήδειου ουδέτερου και παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ». 

 

 

 

 

«Κινδυνεύει να σαπίσει η υπόθεση της ίδρυσης ενός νέου κόμματος στο χώρο του μεταρρυθμιστικού , προοδευτικού κέντρου . Είναι ώρα δράσης και οριστικών αποφάσεων . Σε αντίθετη περίπτωση , ο χώρος αυτός , ο κόσμος του οποίου δεν εκπροσωπείται πολιτικά , είναι προφανές ότι θα λεηλατηθεί είτε από τη ΝΔ , είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι
καιροί – κατά την απόψή μου- ου μενετοί» δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη.
Αναλυτικά είπε :
Είναι ώρα πρόσωπα και κινήσεις να προχωρήσουν ή να δηλώσουν αν έχουν αποφασίσει να πάνε στο ιδρυτικό συνέδριο αυτού του καινούργιου πολιτικού φορέα, επαναλαμβάνω όχι απλώς ενός καινούργιου κόμματος , αλλά ενός μεταρρυθμιστικού κόμματος του προοδευτικού κέντρου, το οποίο θα βάλει την ατζέντα της χώρας .Οι συντελεστές είναι συγκεκριμένοι. Θα μπορούσαν να είναι με βάση τουλάχιστον τη δημόσια παρουσίαση και έκφρασή τους και ο κ.Βενιζέλος και η κα Διαμαντοπούλου και ο κ Θεοδωράκης με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και οι κινήσεις πολιτών καθώς και όποιοι άλλοι κατανοούν αυτή την ανάγκη .»
Δημοσιογράφος: Γιατί εξαιρείτε το ΠΑΣΟΚ από αυτή την ενέργεια που πρέπει να γίνει και γιατί ο κ Βενιζέλος θα πρέπει να φύγει από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο ενός άλλου κόμματος . Ακόμη, γιατί ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ θα πρέπει να αυτοδιαλυθεί για να έρθει στο συνέδριο ενός άλου κόμματος ;
Γ. Φλωρίδης : «Μιλώ βάσει δημόσιων αυτοτοποθετήσεων. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ όπως εκφράζεται από την ηγεσία του το τελευταίο διάστημα και βάσει της απόφασης της περασμένης Κυριακής, λέει ότι όποιος θέλει, να έρθει εδώ. Είναι σαφές επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να ακολουθήσει μια πολιτική επιτήδειου ουδέτερου , με την έννοια του όχι με τη ΝΔ , όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, του επιτήδειου ουδέτερου, ο οποίος δεν είναι ούτε από εδώ ούτε από εκεί και στην πραγματικότητα παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώ για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ . Προχθές είδα και μια υπερφίαλη ανακοίνωση που έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ καί όστις θέλει οπίσω μου ελθείν και θέτει τον εκλογικό του μηχανισμό, η μάλλον τις οργανώσεις του σε εκλογική ετοιμότητα. Αυτό βέβαια ακούγεται και ως πλάκα. Ενα κόμμα του 4% να είναι σε εκλογική ετοιμότητα . Είναι υπεκφυγή.»
* Για το άν, σε συνθήκες πόλωσης, υπάρχει χώρος για νέο κόμμα.
«Υπάρχει χώρος και πολύ μεγάλος, γιατί ο κόσμος δεν πιστεύει ούτε στη μεταρρυθμιστική δυνατότητα της ΝΔ και έχει απορρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα τελείως αντιμεταρρυθμιστικό, λαικιστικό κόμμα. Υπάρχει πολύς κόσμος πολιτικά ανέστιος και απελπισμένος. Προσωπικά πιστεύω σε καθαρές λύσεις που περιλαβάνουν μια καθαρή ατζέντα διακυβέρνησης της χώρας βάσει των αναγκών που προκύπτουν από το πρόβλημά της.»
Σε άλλο σημείο ο κ Φλωρίδης είπε:
«Ζητούμενο για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού φορέα στο χώρο του προοδευτικού κέντρου, είναι να μιλήσει πολύ καθαρά. Αυτό δηλαδή που αποφεύγουν να κάνουν όλοι. Για να μπορέσει να εκπροσωπήσει αυτούς που θέλουν να δούν τη χώρα να στέκει ξανά στα πόδια της και από εκεί και πέρα όποια πολιτική δύναμη θέλει να υιοθετήσει αυτή την ατζέντα. Εμείς δεν πάμε με αποκλεισμούς , του τύπου αυτός είναι προνομιακός συνομιλητής και αυτός όχι.
*Για τον επικεφαλής του νέου σχήματος
«Οσοι αναλαμβάνουν το βάρος και την ευθύνη να συμπράξουν για να πάμε σε ένα ιδρυτικό συνέδριο εξυπαρχής αυτού του καινούργιου φορέα, τότε είναι προφανές ότι αυτό το συνέδριο μπορεί να λύσει τα πάντα . Το σωστό είναι αυτό.Μια δημοκρατική αντίληψη για τη λειτουργία της πολιτικής αυτό επιβάλλει. Σαφώς εντάσσω τον κ. Θεοδωράκη και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στο χώρο του προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου. Απο εκεί και πέρα απαιτείται ευρύτερη σύμπραξη δυνάμεων. Καθένας από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα . Ούτε ο κ Θεοδωράκης με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ , ούτε εγώ , ούτε οι υπόλοιποι.
Να πώ και κάτι προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης με το ΠΑΣΟΚ.Για το ΠΑΣΟΚ μίλησα όσον αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, επί του ζητήματος αυτού. Εάν το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε να διαθέσει τον εαυτόν του στη δημιουργία αυτού που περιγράφω , είναι προφανές ότι είναι αποδεκτό. Αλλά να διαθέσει τον εαυτό του , αυτοδιαλυόμενο Αν το θελήσει απο μηδενική βάση , να πάμε. Εναπόκειται σε αυτό να κάνει τις επιλογές, μέχρι στιγμής δεν είναι σε αυτή τη κατεύθυνση »
Δημοσιογράφος: Γιατί ένα κόμμα να αυτοδιαλυθεί υπηρετώντας κάτι ουτοπικό και έωλο;
«Για να πάμε σε κάτι μεγάλο,οι συνθήκες απαιτούν να αρθούμε πέραν των εαυτών μας , μικρών , μεσαίων ή μεγαλύτερων . Αυτό ζητάει ο κόσμος και αυτό που απομένει είναι να συμπράξουν όλοι στη δημιουργία του καινούργιου. Να θυμίσω ότι στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 προσφέρθηκε η Ενωση Κέντρου. Εκείνος είπε ότι η χώρα χρειάζεται κάτι καινούργιο, αντελήφθη το ριζοσπαστισμό της κοινωνίας και της εποχής, τις ανάγκες των καιρών και σε 7 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έφθασε στο 48% .Οι εποχές είναι και τώρα ιδρυτικές. Οταν όμως σήμερα δεν υπάρχει Ανδρέας Παπανδρέου, απαιτείται ισχυρή ομάδα στο χώρο του μεταρρυθμιστικού, προοδευτικού κέντρου. »
                                   «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη