Για κλίμα απαισιοδοξίας και απόγνωσης κάνει λόγο η Citigroup σχολιάζοντας τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και το
οικονομικό κι επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα, μιλώντας για κρίση εμπιστοσύνης στα ελληνικά νοικοκυριά, με τους Έλληνες να μη βλέπουν επιστροφή στην ανάπτυξη τόσο σύντομα όσο μας υπόσχονται οι πολιτικοί.  
Ειδικότερα, ο ρυθμός ανάπτυξης των λιανικών πωλήσεων υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος τον Αύγουστο, μετά την άνοδο κατά 9,5% ετησίως τον Ιούλιο. Σε μέσο όρο τριμήνου όμως, η πραγματική ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 1,1% ετησίως τον Αύγουστο, έναντι -0,1% τον Ιούλιο και στο υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2015. Η ανάπτυξη της ιδιωτικής κατανάλωσης παραμένει πολύ υποτονική εν μέσω των νέων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας και ένα βαθιά αρνητικό ρυθμό αποταμίευσης των νοικοκυριών, τονίζει η Citi. Επιπλέον, τα επίπεδα εμπιστοσύνης των νοικοκυριών δεν είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ελληνικής κρίσης το 2010-2012.
Οπως τονίζει η Citi, ενώ το επιχειρηματικό κλίμα συνεχίζει να βελτιώνεται σιγά-σιγά καθώς τα capital controls χαλαρώνουν σταδιακά, οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης παραμένουν σε γενικές γραμμές σε καλό δρόμο και οι μεταρρυθμίσεις – αν και με καθυστέρηση - εφαρμόζονται, ο κλάδος των νοικοκυριών εξακολουθεί να υποφέρει από τα νέα μέτρα και ιδιαίτερα τις αυξήσεις φόρων. Αυτό, όπως υπογραμμίζει, η Citi θα εμποδίσει την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη για πολύ καιρό ακόμη.