8 Μαρ 2017

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Έκλεισε με ύφεση το 2016 – Πως τινάζει στον αέρα τη διαπραγμάτευση

Ισχυρό χαστούκι αποτελούν για την κυβέρνηση τα νεότερα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2016 τα οποία δημοσιοποιήθηκαν τη
χειρότερη δυνατή στιγμή καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς με απώτερο στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Στόχος που γίνεται ακόμη πιο δύσκολος να επιτευχθεί υπό το φως των νέων δεδομένων τα οποία κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη διαπραγμάτευση. Το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, ήταν αρνητικό κατά 1,2%, αντί 0,4%, που ήταν η αρχική εκτίμηση, αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015 δεν ήταν θετικό κατά 0,3%, όπως αρχικά εκτίμησε η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά αρνητικό κατά 1,1%! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 2016 δεν έκλεισε με ανάκαμψη, όπως αρχικά υπολογιζόταν, αλλά με οριακή ύφεση 0,05%.
Το αρνητικό πρόσημο αποδυναμώνει την επιχειρηματολογία ότι τα μέτρα θα αποδώσουν θετικά τις επόμενες χρονιές ενώ παράλληλα και αυτό είναι το πιο σημαντικό φέρνει την Ελλάδα αντιμέτωπη με το ΔΝΤ το οποίο έχει ένα ακόμη λόγο να αμφισβητεί τα δεδομένα που φέρνει στο τραπέζι η ελληνική πλευρά το οποίο σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να πεισθεί για την μη αναγκαιότητα των μέτρων ύψους 3,6 δισ. όπως προσδοκά η κυβέρνηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη