Κλείνει το μάτι για συνεργασία ο Λεβέντης στον Μητσοτάκη;

14 Μαρ 2017


Με δηλώσεις που έκανε ο Βασίλης Λεβέντης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν
η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων φαίνεται να κλείνει το μάτι στον Μητσοτάκη αν και όπως δήλωσε στον Real FM, για να γίνει αυτή η συνεργασία θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να υιοθετήσει τα γνωστά 9 σημεία που με κάθε ευκαιρία προτάσσει ο Βασίλης Λεβέντης.
«Εμείς δεν ζητούμε υπουργεία, δεν ζητάμε τίποτα ως λάφυρο. Εμείς ευχαρίστως θα δώσουμε ό,τι έχουμε, ό,τι έχει η Ένωση Κεντρώων, 10-20 βουλευτές ευχαρίστως τους προσφέρει στο πρώτο κόμμα προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να ζητάμε ούτε μία γενική γραμματεία, ούτε ένα υπουργείο, τίποτα απολύτως. Αρκεί να μου δώσουν την υπόσχεση, ο πρωθυπουργός, ότι εντός 6μήνου οι 300 βουλευτές θα γίνουν 200, οι συντάξεις των πλουσίων, οι 80 χιλιάδες, θα καταργηθούν για να βοηθήσουμε μονογονεϊκές μητέρες, αναπήρους και πολύτεκνους, οι πολλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μία με ανώτερο πλαφόν τα 1500€».
«Είναι εύκολο να πάει ο Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική του ομάδα και να πει από 300 βουλευτές 200; Το θεωρείται πολύ απλό; Είναι εύκολο να πάει και να πει στο δημόσιο να κάνουμε αξιολόγηση να βρούμε τους αργόμισθους; Γιατί και η δεξιά έκανε κι αυτή προσλήψεις. Εχει κι αυτή τα δικά της παιδιά και τον κομματικό στρατό», συμπλήρωσε.

Για ΠΑΣΟΚ: Είχαν κρυφτεί σε μια τρύπα και τώρα άρχισαν να εμφανίζονται

Σχολιάζοντας τα αυξημένα ποσοστά που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για «τρικ», εξηγώντας: «Αυτή η δημοσκοπική άνοδος του ΠΑΣΟΚ είναι τρικ και θα σας πω γιατί είναι τρικ, διότι αυτοί που πήγαν πίσω τώρα είναι όλοι αυτή η φρουρά που κρυβόταν. Που είχε πτωχεύσει τη χώρα, είχαν κρυφτεί σε μία τρύπα και δεν βγαίναν στο φως της ημέρας. Τώρα, σιγά-σιγά θεωρώντας ότι έχουμε αμνησία αρχίσαν να εμφανίζονται και να επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια, αυτοί που με τα ρουσφέτια πτώχευσαν τη χώρα. Θεωρούν ότι επήλθε λήθη και μπορούν να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Η Ένωση Κεντρώων δεν μπορεί με αυτά τα άτομα να συνεργαστεί, διότι εγώ επί 40 χρόνια έκανα αγώνα εναντίον του συστήματος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πως θα πω στον κόσμο πάμε να ενωθούμε με αυτούς τους ανθρώπους; Ηθικά δεν δύναμαι να το κάνω».
Αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε: «Είναι αξιόλογος σαν άνθρωπος και θα μπορούσα να τον έχω ως υποψήφιο αν ήθελε, το έχω δηλώσει. Θεωρώ ότι είναι ασυνάρτητο και βλακώδες να πάει στη ΝΔ ο Θεοδωράκης. Επίσης, θεωρώ ότι είναι κακό να πάει και μ’ αυτούς, με τα ορφανά του Σημίτη. Ο Θεοδωράκης εξέφρασε μία ατζέντα. Δεν του βγήκε. Δεν πρέπει όμως να προδώσει την ατζέντα αυτή που ενέπνευσε στην κοινωνία. Αυτοί που τον πίστεψαν απαιτούν μία έντιμη στάση».
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη