30 Μαρ 2017

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:Με δεδομένη την κατάσταση στην Τουρκία ήταν βέβαιο ότι θα επεδίωκαν την χρησιμοποίηση της μειονότητας στη Θράκη.

«Η πόλωση και η ένταση που πάει να δημιουργηθεί είναι κάτι προβλέψιμο. Είχαμε πει ότι μέσα στη λίστα των θεμάτων που θα
χρησιμοποιήσουν κύκλοι της τουρκικής πολιτικής, θα συμπεριλαμβάνεται και η Θράκη γιατί υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας εκεί.

 Ευριπίδης Στυλιανίδης Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο:

 Στη Θράκη μιλάμε για μια φιλήσυχη, φιλειρηνική μειονότητα μουσουλμανική, όπως αναγνωρίστηκε από την συνθήκη της Λωζάννης. Με δεδομένη την κατάσταση στην Τουρκία ήταν βέβαιο ότι θα επεδίωκαν την χρησιμοποίηση της μειονότητας στη Θράκη. Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα», είπε στον Αlpha 989 ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με αφορμή τα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί σε χωριό της Ξάνθης. 


 
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τί είναι, να δούμε τί υπάρχει και αν όντως δρουν κυκλώματα. Η Θράκη δεν πρέπει να επιτραπεί να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης από την γείτονα. Υπάρχουν στοιχεία διατάραξης της ισορροπίας στην περιοχή. Έχουμε έντονο ενδιαφέρον αγοράς κατοικιών από Τούρκους στη Θράκη, φαίνεται να είναι από τους αντικαθεστωτικούς της περιοχής. Δεν πρέπει η Ελλάδα να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η μειονότητα ως εργαλείο για την πολιτική της Τουρκίας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί μιλάμε για ένα κράτος που όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να μπει στην Ευρώπη. Καταφέραμε να δημιουργήσομε μια ανοιχτή κοινωνία, όπου η διαφορετικότητα είναι πλεονέκτημα παρά μειονέκτημα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
 
Για το τζαμί Βαγιαζίτ που καταστράφηκε πρόσφατα από φωτιά ο κος Στυλιανίδης είπε πως πρόκειται για «το μεγαλύτερο ισλαμικό μνημείο και αποτελεί τόπο προσέλκυσης τουρισμού. Σωστά αντιδράσαμε εκεί για να μπορέσει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν».
 
 
Για την υπόθεση Βατοπεδίου ο πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η υπόθεση χαρακτηρίστηκε από την αρχή ως σκάνδαλο χωρίς να είναι σκάνδαλο. Η λειτουργία του Βατοπεδίου είναι να προστατέψει όλο τον πλούτο της Μονής. Είναι εθνικά εγκληματικό να το αμφισβητούμε. Στήθηκε ένα άθλιο παιχνίδι εις βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή και υποκρύφθηκαν στοιχεία της δικογραφίας τότε. Αυτοί που βγαίνουν να τον κατηγορήσουν είναι πολύ μικροί άνθρωποι».  



Aκούστε την συνέντευξη:

www.alpha989.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη