13 Απρ 2017

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Ποιος ο στόχος του έκτακτου υπουργικού σήμερα

Στη Βουλή στρέφονται και σήμερα τα βλέμματα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού να συγκαλέσει για
σήμερα το πρωί υπουργικό συμβούλιο. 
Ο πρωθυπουργός έδειξε πάντως τις προθέσεις του από χθες με την ομιλία του  στην Ολομέλεια της Βουλής επιλέγοντας την τροχιά σύγκρουσης με την αντιπολίτευση και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία λόγω του προβαδίσματος που έχει στις δημοσκοπήσει ενώ παράλληλα χάραξε την υπερασπιστική γραμμή της επικείμενης συμφωνίας με τους δανειστές, υπερασπιζόμενος το περιεχόμενό της.
Η κυβέρνηση  μετά από 14 μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς επιταχύνει ρυθμούς  καθώς  θέλει να τελειώσει μέσα στον Μάιο όλη τη σχετική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να περάσει στην επόμενη φάση. Άλλωστε στο κυβερνητικό στρατόπεδο  είναι κοινή πεποίθηση ότι το επώδυνο μέρος της συμφωνίας με τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου   έχει γίνει αποδεκτό από τους πολίτες και επιπλέον επειδή θα αφορά την περίοδο για μετά το 2018, δεν θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Τουναντίον θα μπορεί να κυβέρνηση να πλασάρει ως επιτυχία τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, έστω κι αν αυτή αρχίσει πρακτικά επίσης μετά το 2018.
Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου να διαμορφώσει ένα πολιτικό περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις κυβερνητικές δράσεις σε διάφορους άλλους τομείς, όπως η εφαρμογή του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, με δράσεις πέραν του μνημονιακού πλαισίου και χωρίς τους δημοσιονομικούς καταναγκασμούς που θέτουν οι δανειστές.
Επισήμως το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ατζέντα, καθώς ούτε στη σχετική ανακοίνωση υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναφορά, ούτε και οι περισσότεροι υπουργοί έλαβαν αναλυτική ενημέρωση για τα όσα θα συζητηθούν. Για το λόγο αυτό  αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ομιλία του πρωθυπουργού.
Η συνεδρίαση έχει σημασία και για έναν ακόμη λόγο. Έρχεται λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα για τους πολίτες αλλά και τους τους υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης οι οποίοι θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα πρέπει να μην είναι εκτεθειμένοι απέναντι στη λαϊκή δυσφορία, αλλά να μπορούν να αντιτείνουν έστω κάποια επιχειρήματα αλλά και να δείξουν ότι η κυβέρνηση παράγει έργο και δεν είναι μόνο μία κυβέρνηση που βάζει φόρους και γονατίζει τα νοικοκυριά.





crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη