28 Ιουν 2017

Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Τετάρτη θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιώτη, για την αποκομιδή απορριμμάτων
από δρόμους της πόλης, για ένα τριήμερο.
Τη σχετική απόφαση για εμπλοκή ιδιώτη στη διαδικασία υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς οι δύο προσπάθειες που έγιναν χτες, απέβησαν άκαρπες.

Αμέσως μετά την υπογραφή, ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο, θα αρχίσει τη διαδικασία της αποκομιδής, αρχικά με δέκα απορριμματοφόρα, τα οποία θα μεταφέρουν τα σκουπίδια στον Σταθμό Μεταφόρτωσης. Εάν ο χώρος τελεί υπό κατάληψη, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν απευθείας στον ΧΥΤΑ.

«Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει σήμερα. Έδωσαν προσφορά τρεις εταιρείες και η ανάθεση θα γίνει σε αυτήν που έδωσε την χαμηλότερη προσφορά. Αμέσως μετά την υπογραφή θα βγούνε στους δρόμους περισσότερα από 10 απορριμματοφόρα» τόνισε στο Thestival ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, ο οποίος πρόσθεσε: «Εάν ο ΣΜΑ είναι αποκλεισμένος από τους εργαζόμενους, τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ».

Την εποπτεία της ορθής εκτέλεσης της συμφωνίας από την πλευρά του ιδιώτη θα έχει ο ίδιος ο κ. Ψαρράς.
Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

Η απόφαση αυτή της διοίκησης του δήμου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην αποκομιδή, εάν εμπλακεί ιδιώτης.

Ήδη από προχτές δεκατρία απορριμματοφόρα ανά βάρδια μαζεύουν σκουπίδια από δρόμους, χώρους λαϊκών αγορών και νοσοκομεία και το προσωπικό του δήμου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να το πράττει, σε ένδειξη καλή θέλησης, Ωστόσο, σε περίπτωση που εμφανιστούν οχήματα ιδιώτη, συμβασιούχοι έχουν δηλώσει ότι θα μπλοκάρουν τη διαδικασία. "Βγάλαμε επιπλέον προσωπικό. Διαβεβαιώσαμε ότι σε 2.5 - 3 μέρες θα έχουμε σηκώσει τα σκουπίδια και να αποσύρει την πρόταση. Είναι ανένδοτος ο δήμαρχος. Δεν χρειάζεται ιδιώτης δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη" σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στον δήμο, Κώστας Ξανθόπουλος.



 newsbeast.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη