28 Ιουν 2017

«Καμίνι» η χώρα έως την Κυριακή

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν από σήμερα (Τετάρτη) έως και το Σάββατο 1 Ιουλίου σε όλη τη χώρα. Σε
πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα πληρούν τα τυπικά κριτήρια φαινομένων καύσωνα.
Πιο αναλυτικά, σήμερα στο Λεκανοπέδιο ο υδράργυρος θα φτάσει στους 36 βαθμούς αλλά στους κάμπους Δράμας-Σερρών, Ημαθίας, Λάρισας και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας θα αγγίξει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη:
Στα υπόλοιπα πεδινά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 έως 37 βαθμούς, ενώ στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς.
Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας. Στους 38 με 39 θα φτάσει στις παραθαλάσσιες ηπειρωτικές περιοχές, όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς:
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή σχεδόν όλες οι πεδινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και αρκετές νησιωτικές θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, ενώ στους κάμπους Δράμας-Σερρών, Ημαθίας, Θεσσαλίας, Βοιωτίας και Αττικής οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 42-43 βαθμούς.
Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.





Πηγή: meteo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη