22 Ιουν 2017

Ανασφάλιστα οχήματα Εξασφαλισμένος λαϊκισμός

Ο Χρήστος-δεν έχει σημασία το επίθετό του-είναι ταχυδρομικός υπάλληλος.
Μεταφέρει γράμματα από πολυκατοικία σε πολυκατοικία. Καμιά φορά, τα πρωινά, τα πολύ πρωινά, πίνουμε μαζί το καφεδάκι μας. Το αστείο μας είναι το συνηθισμένο “ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα   δύο φορές”. Επειδή  λοιπόν  το  τελευταίο διάστημα επιστολές,  δηλαδή λογαριασμούς,   δεν  ελάμβανα, ανησύχησα και τον  ρώτησα “ρε Χρηστάρα  τι γίνεται με  εμάς; Πετάτε  τα γράμματά μας στα σκουπίδια;”

Η απάντηση που πήρα παραλίγο να με γκρεμίσει από την καρέκλα “Ούτε πρόκειται να λάβεις, όχι μόνο εσύ  αλλά ολόκληρη  η περιοχή” Γιατί;  “Επειδή από  έντεκα συν δύο  χιλιάδες εποχικούς  τα Ταχυδρομεία “άδειασαν”  τους μισούς”!

Και  τώρα; Τι πρέπει να κάνουμε; Κάθε  τόσο, μου είπε, να πηγαίνετε  στα κεντρικά  στην Μεσογείων! Με την ταυτότητά μου,  τον ρωτάω. Οχι  απαντάει. “Δεν  χρειάζεται. Θα πηγαίνεις εκεί, θα σου δείχνουν το μέρος που φυλάσσονται τα γράμματα της περιοχής κι  εσύ  θα   ψάχνεις” Μ αυτή είναι  η δουλειά  του ταχυδρόμου “Ετσι ακριβώς, Για να βρεις τα γράμματά σου πρέπει να γίνεις κι εσύ   ταχυδρόμος.  Self Service.  Αυτοεξυπηρέτηση»!

Ερώτηση: Να προσληφθούν  η να μην προσληφθούν  υπάλληλοι  στα Ταχυδρομεία; Κι αν  προσληφθούν μπας και   βρίσουμε και πούμε «βολεύουν τα παιδιά  τους»; Κι αν  δεν προσληφθούν μπας και    μουρμουρίζουνε και μουτζώνουμε  τον αρμόδιο υπουργό; Πάντως και τα δύο δεν γίνονται μαζί!

Δεύτερο  περιστατικό,  Φυσικά  για το προσωπικό της καθαριότητας των Δήμων. Να επαναπροσληφθούν οι   συμβασιούχοι η να μην επαναπροσληφθούν; Αν  προσληφθούν μπας και  βρίζουμε  ότι οι  Δήμοι  σπαταλάνε  τα λεφτά μας; Κι αν δεν προσληφθούν και  η απεργία συνεχιστεί μπας και  αρχίσουμε  τα μπινελίκια ότι  δηλαδή   κινδυνεύει  η  δημόσια υγεία από επιδημίες και ταυτόχρονα  διώχνουμε, με την μπόχα,   τους  τουρίστες;  Πάντως και   τα δύο δεν γίνονται μαζί!

Τρίτο περιστατικό με το προσωπικό των νοσοκομείων. Τέταρτο περιστατικό με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Από τη μια «γδύνουν  τον κοσμάκη». Από  την άλλη «πρέπει να τιμωρηθούν γιατί όσοι με ανασφάλιστα κυκλοφορούν είναι υποψήφιοι  δολοφόνοι».  Το πρόστιμο είναι καλό  η κακό; Κι αν είναι κακό, τότε τι είμαι εγώ που  έχω πληρώσει τ ασφάλιστρά μου;  Μακάκας; Πάντως  και  τα δύο  δεν  γίνονται μαζί. Και να πληρώνουμε και να μην πληρώνουμε. Μα δεν  έχει λεφτά να πληρώσει. Τότε  τις πινακίδες   να παραδώσει. Μα αν   το κάνει  τότε  δεν θα μπορεί να κάνει  τη  δουλειά του. Τι να γίνει  ρε παιδιά; Και εκείνος  εκεί  δεν έχει λεφτά αλλά πληρώνει κανονικά!

Το ίδιο  ισχύει και  για τα κόκκινα  δάνεια. Το ίδιο  και  για την πρώτη κατοικία. Το  ίδιο παντού. Και ανεξάρτητα από το κόμμα που κυβερνάει την  χώρα. Ανεξάρτητα από Σαμαρά, Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει η δεν πρέπει να μπει κάποια  τάξη  σ αυτό  το χάλι; Και   ξέρεις κάτι; Επειδή  έχουμε συνηθίσει στην παραβατικότητα και την παρανομία, όποιος επιχειρήσει να βάλει τάξη,  ε τότε θα τον πάρει και  θα τον σηκώσει.   Γιατί ο Νεοέλληνας  δεν θέλει να πληρώσει. Και όποιο κόμμα το επιχειρήσει, εκείνος αμέσως θα το «σκοτώσει»!

Με απλά λόγια  ανασφάλιστα αυτοκίνητα  εξασφαλισμένος λαικισμός!






protothema.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη