16 Ιουν 2017

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ΠΑΕ συνελήφθη με 20 κιλά κοκαΐνης

Ένας επιχειρηματίας πρώην πρόεδρος τοπικής ποδοσφαιρικής ΠΑΕ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων, απειλές και πυροβολισμούς εναντίον κατοίκων που διεκδικούσαν έκταση στην οποία θα εγκαθιστούσε επιχείρηση κρεάτων ιδιοκτησίας του, συνελήφθη στη Λάρισα για κατοχή περίπου 20 κιλών κοκαΐνης. Μαζί του συνελήφθησαν και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, με σημαντικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στα Βαλκάνια.

Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν οι συλλήψεις και κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή της Λάρισας και των Τρικάλων αποτελούσαν τον ενδιάμεσο σταθμό αποθήκευσης των ναρκωτικών, έως ότου διανεμηθούν οι «παραγγελίες» στην περιοχή της Αττικής.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να έχει συγγενικές σχέσεις με πολιτικό παράγοντα της περιοχής, είχε στην κατοχή του πάνω από 100.000 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν. Τα 10 κιλά και 820 γραμμάρια κοκαΐνης, εντοπίστηκαν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του στο χωριό Λαζαρίνα Καρδίτσας, όπου συνελήφθη και ο ίδιος, ενώ τα υπόλοιπα 10 βρέθηκαν στην κατοχή Αλβανού συνεργού του στη Θήβα. Οι αστυνομικοί αρχικά έφθασαν στα ίχνη των μελών του κυκλώματος από την Αλβανία και από την πορεία των ερευνών προέκυψε η ενεργή συμμετοχή του επιχειρηματία. Οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας είναι πολύ γνωστός στον θεσσαλικό κάμπο και τα Τρίκαλα εξαιτίας της ενασχόλησής του με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Είναι ιδιοκτήτης πετρελαϊκής εταιρείας στην Αλβανία και παρασκευαστηρίου-συσκευαστηρίου ντομάτας έξω από τα Τρίκαλα, ενώ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα εμπορικός αντιπρόσωπος μεγάλης καπνοβιομηχανίας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2000 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για υπόθεση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία. Από το ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών ο πρώην προϊστάμενος στο τελωνείο Φλώρινας, και τεσσάρων ετών δύο αυτοκινητιστές. Όλοι οι καταδικασθέντες είχαν ασκήσει έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με εντολές του επιχειρηματία, οι αυτοκινητιστές, το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 1994, παρέλαβαν και μετέφεραν με τα φορτηγά, που οδηγούσαν, περίπου επτά χιλιάδες χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία. Στο Εφετείο όλοι αθωώθηκαν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη