11 Ιουν 2017

Προπαγανδιστικό υλικό του ΙΚ βρέθηκε στον δράστη της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων

Προπαγανδιστικό υλικό των τζιχαντιστών καθώς και
φωτογραφίες από μια τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο και βίντεο... που «υμνούν» τις αντίστοιχες επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 40χρονου Αλγερινού ο οποίος χτύπησε με σφυρί έναν αστυνομικό έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, την περασμένη Τρίτη.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, από την έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και σε τέσσερα στικάκια που έφερε επάνω του ο φοιτητής Φαρίντ Ι. οι αρχές εντόπισαν και ένα «εγχειρίδιο δράσης των μοναχικών λύκων» που έχει συντάξει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Αλγερινός φαίνεται ότι είχε κατεβάσει αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή του «τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2017» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Φαρίντ Ι. οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστή ενόψει της απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος του. Οι εισαγγελικές αρχές, που έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του για απόπειρα δολοφονίας, ζήτησαν την προφυλάκισή του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη