11 Ιουν 2017

Από ποια ηλικία και γιατί αρχίζει να μικραίνει το πeος

Δεν φτάνουν όσα άγχη έχουν οι άνδρες γύρω από τον ανδρισμό τους, τώρα έρχεται να προστεθεί και διαπίστωση των
επιστημόνων, ότι όσο περνούν τα χρόνια μικραίνει το μήκος και η διάμετρος του πέους.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν ο άνδρας περνάει την σεξουαλική του ακμή (περίπου στα 30 του χρόνια ζωής) και οδεύει προς την μέση ηλικία, τότε μεταξύ των 40 και των 70 ετών, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30%.

Εκτός από το μέγεθος, αλλάζει και το χρώμα και η τριχοφυία στη περιοχή. Συγκεκριμένα, τα πέη όσων αυξάνεται το βάρος μετά τα 30 μπορούν να χάσουν μέχρι και 2,5 εκατ. σε μήκος.

«Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέος να μοιάζει κοντύτερο», λένε οι ερευνητές. Πολλοί διατροφολόγοι παρακινούν τους υπέρβαρους ασθενείς τους, λέγοντάς τους πως θα τους φανεί σαν να κέρδισαν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος στο πέος τους, απλά χάνοντας βάρος.


Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πέος τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70», υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τι προκαλεί τη σμίκρυνση του πέους; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέους, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Η διαδικασία αυτή -γνωστή και ως αθηροσκλήρωση- είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες, που είναι κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Ένας άλλος μηχανισμός που ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου (ουλώδους ιστού) μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πέους -και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.






starxeiamas
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη