20 Ιουν 2017

Δεν σέβονται τίποτα - Δείτε που θέλουν να προσκυνήσουν οι Μουσουλμάνοι…

Η UNESCO τον έχει χαρακτηρίσει το «μεγάλο τζαμί της
Κόρδοβα» και τον έχει συγκαταλέξει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο λόγος για τον καθεδρικό ναό της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής της Κόρδοβα, ο οποίος, από το 1236 έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται από του Μουσουλμάνους ως χώρος λατρείας, καθώς τότε, ο βασιλιάς Ferdinand III της Καστίλλης κατέλαβε την Κόρδοβα από το χαλιφάτο Almohad και έκανε τον ναό χριστιανικό, με αποτέλεσμα, ο καθεδρικός ναός να υπήρξε χριστιανικό σπίτι λατρείας περισσότερους αιώνες απ’ότι ήταν μουσουλμανικός.

Ωστόσο, η πρόσφατη ισλαμική μετανάστευση στην Ισπανία έδωσε φωνή σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ναός πρέπει να ξαναγίνει «μεγάλο τζαμί». Αυτό, όμως, απαιτεί να φύγει από τα χέρια της Καθολικής Εκκλησίας και να περάσει στο κράτος.

Ο ισλαμικός πληθυσμός της Ισπανίας σχεδόν διπλασιάστηκε, σε 1,9 εκατομμύρια από περίπου ένα εκατομμύριο το 2007. Οι μουσουλμάνοι, που σήμερα αποτελούν περίπου το 4% της χώρας, ζουν κυρίως στη Μεσόγειο, στην Ανδαλουσία και την Καταλονία.

Άρχισαν να ασκούν πιέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να μετατραπεί ο καθεδρικός ναός της Κόρδοβα χώρος λατρείας. Το 2010, δύο μουσουλμάνοι τουρίστες που είχαν γονατίσει στο πάτωμα του καθεδρικού ναού, συνελήφθησαν μετά από μια διαμάχη που ακολούθησε, όταν τραυμάτισαν τους φύλακες που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από τον χώρο. 




Tromaktiko
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη