ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – Τι περιμένουν και τι φοβούνται οι ειδικοί (ΦΩΤΟ)

5 Αυγ 2017

Θέμα χρόνου σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πλέον η εμφάνιση δηλητηριωδών ψαριών στο Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ειδικοί στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, καθώς ένα νέο είδος δηλητηριώδους ψαριού από την Ερυθρά Θάλασσα, το PlotosusLineatus, αναμένεται να φτάσει σύντομα στα ελληνικά νερά.
«Το παρακολουθούμε παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμη στο Αιγαίο. Παρατηρούμε μια έξαρση του πληθυσμού στην ανατολική και την κεντρική Μεσόγειο, πράγμα που σημαίνει ότι θα φτάσει και σε εμάς», αναφέρει η θαλάσσια βιολόγος στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, Μαρία Corsini-Φωκά.
plot1 plot2
Τα χαρακτηριστικά του:
Το ψάρι Plotosuslineatus που μοιάζει με χέλι, αλλά μπορεί κάποιος να το ξεχωρίσει λόγω των λευκών ή κρεμ λωρίδων που έχει.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κι ένα από τα πιο δηλητηριώδη ψάρια παγκοσμίως, καθώς τα δύο θωρακικά πτερύγια του έχουν δηλητήριο.
Το Plotosuslineatus μπορεί να φτάσει μέχρι και 32 εκατοστά, ενώ τα μικρά ψάρια του είδους κολυμπούν σε ομάδες των 100 και μοιάζουν με μπάλα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ψάρια δεν έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αλλά οι ψαράδες πρέπει να επαγρυπνούν γιατί είναι από αυτά που αναμένεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους.Πηγή: pronews.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη