4 Αυγ 2017

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Προσπάθησαν για δεύτερη φορά να κόψουν την προσευχή από τα δημοτικά σχολεία

Προκλητική «αριστεροφροσύνη» από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Πώς ο Προκόπης Παυλόπουλος «φρέναρε» την απαράδεκτη
ρύθμιση, στέλνοντας πίσω στο Υπουργείο Παιδείας το Προεδρικό Διάταγμα - Ζήτημα αντισυνταγματικότητας εγείρει το ΣτΕ - Τι ορίζει το Σύνταγμα Στη λογική μιας απαράδεκτης δήθεν πολιτικώς ορθής και «ψευτο-αριστερής» τακτικής επιμένει να κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιχειρώντας ξανά, για δεύτερη φορά από το Σεπτέμβριο του 2016, να καταργήσει την πρωινή προσευχή από τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εισάγοντας σχετικό έγγραφο στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που απέστειλε προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, για την κατάργηση της αριστείας σε ό,τι αφορά την ελληνική σημαία.
Η υπόθεση είναι εξόχως σοβαρή και καταδεικνύει το πόσο επικίνδυνες έχουν καταστεί οι «αριστερές» εμμονές ορισμένων πυρήνων που έχουν αποφασίσει με το «έτσι θέλω» να τα βάλουν με την Εκκλησία, την Ορθοδοξία και την Πίστη των Ελλήνων και μάλιστα φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζουν κατάφωρο ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου», το οποίο επικαλείται δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, το ΠΔ που εστάλη προς υπογραφή και επικύρωση στο Προεδρικό Μέγαρο, προέβλεπε ρητά την κατάργηση της προσευχής, αλλά υπήρχαν παρατηρήσεις ως προς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Τελικώς, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέπεμψε το ΠΔ πίσω στο Υπουργείο Παιδείας και στην επαναφορά του είχε μείνει μόνο η κατάργηση της αριστείας για την ελληνική σημαία, όπου δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real FM επισήμανε πως «το κουμπί σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο ΠΔ ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το ΣτΕ, πάνω στις οποίες “πάτησε” ο ΠτΔ και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Τα μέλη της κυβέρνησης εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει. Σε ανύποπτο χρόνο εγώ είχα προβλέψει ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή όπου μη έχοντας πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση κανένα αριστερό αφήγημα, θα έκανε μια επίθεση θεσμικού τύπου». 




newsbomb.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη