4 Αυγ 2017

Εξηγώντας τον Τσίπρα σε έναν οκτάχρονο

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες ιδεολογικό περίβλημα στην ανόητη πολιτική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να δίδεται η σημαία των
σχολικών παρελάσεων όχι στους άριστους, αλλά μετά από κλήρωση μεταξύ όλων των μαθητών.
Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός χθες από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση: «Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού. Δεν είναι αριστεία ποιος θα κρατά τη σημαία στα 7-8 χρόνια του. Για σας αριστεία είναι το εθνικό μας σύμβολο να το κρατάνε παιδάκια με τον καλύτερο βαθμό.
Το εθνικό σύμβολο έχουν όλοι δικαίωμα να το κρατούν. Αριστεία για εμάς είναι να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους, να ανοίγουμε βιβλιοθήκες, να κρατάμε στη χώρα τους επιστήμονες, να δίνουμε στους νέους υποτροφίες και μεταπτυχιακά προγράμματα».
Ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε σε έναν οκτάχρονο τι ακριβώς εννοεί ο πρωθυπουργός: Λαϊκισμός είναι να τάζεις πράγματα που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, με αποτέλεσμα να φορτώνεις στο τέλος τους οικονομικά ασθενέστερους με βάρη που δεν έπρεπε να σηκώνουν. Τη σημαία δεν τη σηκώνουν παιδάκια 7-8 χρόνων αλλά 12χρονοι που τελειώνουν το δημοτικό και εκπροσωπούν όλες τις τάξεις του σχολείου.
Πράγματι, το εθνικό σύμβολο έχουν δικαίωμα να το κρατούν όλοι, αλλά σε γεγονότα όπως οι παρελάσεις επιλέγεται ένας που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια το σύνολο. Για παράδειγμα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο σημαιοφόρος δεν προκύπτει από κλήρωση μεταξύ όλων των αθλητών, αλλά επιλέγεται αυτός που μπορεί να εμπνεύσει όλη την ομάδα ως φωτεινό παράδειγμα.
Σημαιοφόρος σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο Πύρρος Δήμας, ένας μεγάλος αθλητής ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο ίδιος.
Ετσι και στα σχολεία, τη σημαία την κρατούσε ο καλύτερος μαθητής, ως επιβράβευση για τον κόπο του αλλά και ως πρότυπο για τους μικρότερους μαθητές.
Αριστεία δεν είναι να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους, αυτό είναι υποχρέωση του κράτους που εισπράττει φόρους για να κάνει αυτή τη δουλειά. Ούτε οι επιστήμονες θα μείνουν στη χώρα εάν αντιμετωπίζονται ισοπεδωτικά. Δυστυχώς, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ το κύμα φυγής έγινε εντονότερο, ακόμη και ο Πύρρος Δήμας, αυτός ο σπουδαίος αθλητής, έφυγε για να προπονεί ξένους αρσιβαρίστες.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι οκτάχρονοι θα καταλάβαιναν ότι η προσπάθεια φέρνει τη διάκριση και όχι η τύχη. Αυτό δηλαδή που δεν μπορούν να καταλάβουν οι κυβερνώντες με τις ιδεοληψίες που κουβαλούν.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη