20 Αυγ 2017

Ας βγάλουμε το καπέλο στον ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης χρειάστηκε μία τριετία για να πεισθεί πως το βασικό πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ και η
λαμογιά που την συνόδευε σε όλες τις λειτουργίες της. Και όταν πείσθηκε, την τελείωσε. 
Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και λειτούργησε μέσα από τις αξίες του συλλόγου που διοικεί. Υποστήριξε Μακεδόνα πρόεδρο, ο οποίος αναμένεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αυτός είναι ο ρόλος του Βαγγέλη Γραμμένου για όσους δεν το έχουν καταλάβει. Οι αιώνιοι, που πήγαν πάλι χεράκι – χεράκι σήμερα τα πουλάκια μου, θα ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό τους. Θα στήσουν εκπομπές, nonpaper, θα παλέψουν να φθείρουν τον νέο πρόεδρο.
Είναι γνωστό πως δεν έχουν μπέσα, είναι γνωστό πως δεν φοράνε παντελόνια. Δεν θα παραδεχτεί ποτέ κανείς τους τα εγκλήματα που έχουν κάνει τόσα χρόνια. Θα τα πάρουν μαζί τους στον τάφο τους.
Για αυτόν τον λόγο, τώρα που θα μπει ο Βαγγέλης Γραμμένος και η παράταξή του στην ΕΠΟ- η οποία σημειωτέον αποτελείται από πολύ αξιόλογους συμβούλους-, θέλω κάθε μέρα μία διαρροή σκανδάλου για τα πεπραγμένα των προηγούμενων. 
Φαντασιώνομαι γεμάτα κελιά, με γερασμένες φυσιογνωμίες που κάποτε πέρασαν πολύ καλά αλλά πλέον τελείωσαν τα γούστα. Θέλω να μάθω τι αγόρασαν στη Βραζιλία, τι έκαναν με το ταξιδιωτικό γραφείο, θέλω συνομιλίες με απειλές προς διαιτητές, θέλω εκθέσεις που θα αναλύουν παράνομες καταγραφές συνεδριάσεων θεσμικών οργάνων.
Θέλω να καταγραφούν οι στημένες αποφάσεις που βγήκαν από επιτροπές, θέλω να μάθω πόσοι δικοί τους προσλήφθηκαν χρόνια τώρα. Τίποτα δικό τους να μη μείνει. Να ξεριζωθούν σε δευτερόλεπτα.
Αυτός θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του Βαγγέλη Γραμμένου και των συνεργατών του, γιατί τα καθεστώτα έχουν πάντα ρίζες. Και αν δεν ξηλωθούν αυτές θα έχουμε θέματα.
Για την ιστορία που γράφτηκε σήμερα έγιναν πάρα πολλά εδώ και δυόμιση χρόνια. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ είχε έναν και μοναδικό ουσιαστικό σύμμαχο. Την ΑΕΚ. Η οποία μάλιστα μετά τον τελικό πιέστηκε αρκετά για να αλλάξει στρατόπεδο, όμως ο Μελισσά δεν είναι κωλοτούμπας. Όπως και η ΑΕΚ αντίστοιχα ο μοναδικός της ουσιαστικός σύμμαχος ήταν ο ΠΑΟΚ.
Δεν ήταν εύκολη υπόθεση η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ. Όταν ξεκινήσαμε, κοιτούσαμε γύρω μας στη Βόρεια Ελλάδα και βλέπαμε αποκλειστικά γενίτσαρους. Μία τάξη ανθρώπων που εννοείται πως συντονισμένα και με πλάνο θα εξαφανιστούν από τον τόπο μας και δεν θα παίζουν κανέναν ρόλο από εδώ και στο εξής. Κοινώς, θα πάνε σπίτια τους.
Χορτάσαμε από ρουφιάνους που δεν σεβόντουσαν τον τόπο τους, τους ανθρώπους που είχαν γύρω τους και έβλεπαν τα λαμόγια να τους κλέβουν τις Κυριακές. Σκατάνθρωποι.
Στη συνέχεια όλη σχεδόν η χώρα κατάλαβε πως η παράταξη Γραμμένου δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα καθίκια. Η μία Ένωση έπεφτε μετά την άλλη. Παράλληλα καταστρεφόταν η εθνική, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και εννοείται πως τα μηνύματα ήταν πιεστικά προς όλους όσους έπαιζαν ρόλο.

Πάμε και στο θέμα των τηλεοπτικών. Ο ΠΑΟΚ μέσω των στελεχών του έπεισε τη Nova πως υπάρχουν πρόσωπα που θέλουν το κοινό καλό και όχι μόνο το προσωπικό τους. Έδωσε σημαντικές λύσεις χωρίς να έχει καν συμβόλαιο με το συνδρομητικό. Είναι θέμα χρόνου να συμφωνήσει βέβαια, γιατί η Novaαντιλαμβάνεται πως είναι ο πλέον κομβικός για να αυξηθεί ο δείκτης εμπορικότητας αυτού του πράγματος που κατέληξε να είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Τι μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και στο εξής; Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μαζί του, δεν είναι χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Σήμερα που μιλάμε, όποιος το λέει αυτό απλά εικάζει. Ή πιστεύει τον με μόνιμη παράκρουση Σάββα Θεοδωρίδη. 
Είμαι πεπεισμένος πως θα επέλθει ισορροπία. Ξέρω είναι δύσκολο στο λιμάνι να το συνηθίσουν αυτό, ξέρω πως ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου θα συνεχίσει την επικοινωνιακή του αηδία από τα ΜΜΕ που είναι ιδιοκτήτης. 
Οι οχτροί είναι στις επάλξεις και επειδή οι πρώην είμαι σίγουρος πως δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο, θα αρχίσουν τα καραγκιοζλίκια.
ΥΓ Ο Κλάους μάλλον θα φύγει. Είναι καλύτερο για αυτόν, είναι καλύτερο για εμάς, είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Η Τούμπα πάντως έδειξε πως τον αγαπάει και αυτό είναι το σημαντικότερο για έναν παίκτη που μπήκε να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για 20η σεζόν, σε μία εποχή που θεωρείται αρχηγός όποιος παίζει την 2η.
ΥΓ Τα μεταγραφικά από εβδομάδα. Τα κενά έχουν φανεί. Και αυτά που ουδέποτε καλύφθηκαν από πέρυσι και αυτά που δημιουργήθηκαν από κακές εκτιμήσεις. 

 .sdna.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη