ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Eξόρυξη χρυσού στην Ελλάδα: Ελντοράντο ή Βατερλώ;

5 Αυγ 2017

Τι συζήτησε η Eldorado Gold με την κυβέρνηση, τι αναφέρει η αντιπολίτευση.

Η προσφυγή στη διαιτησία είναι η καλύτερη λύση για την επίλυση όλων των θεμάτων με την εταιρεία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από συνάντηση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη με τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός.

Το υπουργείο έχει ήδη προσφύγει στη διαιτησία, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Την εκπροσώπηση του Δημοσίου έχει αναλάβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, από τη τελευταία συζήτηση προέκυψε ότι ολοκληρώνονται οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το υπο-έργο της Ολυμπιάδας, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα οι αδειοδοτήσεις για το υπο-έργο των Σκουριών.

Η Ελληνικός Χρυσός προγραμματίζει για το Σεπτέμβριο τα εγκαίνια του εργοστασίου εμπλουτισμού συμπυκνωμάτων στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Η Eldorado Gold απάντησε με ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει πως το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δηλώνει την πρόθεσή του να διεξαχθεί διαιτησία μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτή η ανακοίνωση δήλωσε επίσης ότι όλες οι άδειες που εκκρεμούν για την Ολυμπία βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι άδειες για τις Σκουριές παραμένουν άθικτες. Συμπληρώνοντας ο CEO της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς δήλωσε πως «ενώ το δελτίο Τύπου δεν διευκρινίζει περαιτέρω τις λεπτομέρειες της προβλεπόμενης διαιτησίας από την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο δήλωσε ότι αυτό είναι το καλύτερο μονοπάτι για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων με τα έργα της εταιρείας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχoυμε πάρει κανένα επίσημο έγγραφο για τη διαιτησία και οι αιτήσεις μας για τις άδειες παραμένουν σε εκκρεμότητα. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε όλες τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης στα έργα μας στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η λειτουργία μας στην Ολυμπιάδα και στα περιορισμένα έργα στις Σκουριές». .fortunegreece.com/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη