30 Νοε 2017

Η Καλαμαριά υποδέχεται και φέτος τα Χριστούγεννα στη "Χριστουγεννιάτικη Πλατεία"

Αντίστροφα μετρά η Θεσσαλονίκη για την έναρξη της
εορταστικής περιόδου στην πόλη. Τον "χορό" των εκδηλώσεων ανοίγει απόψε ο δήμος Θεσσαλονίκης με τη φωταγώγηση του δέντρου στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την σκυτάλη παίρνει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το οποίο θα κοσμεί τη γειτονιά της Τούμπας από το ερχόμενο Σάββατο.
Ωστόσο, σιγά σιγά και άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης βάζουν τα γιορτινά τους, μεταδίδοντας την εορταστική ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη. Μεταξύ αυτών και ο  δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος για 10η συνεχή χρονιά στήνει την "Χριστουγεννιάτικη Πλατεία" και υπόσχεται να διαμορφώσει Χριστουγεννιάτικο κλίμα στην "καρδιά" της Καλαμαριάς.
Στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα δρώμενα και να "ταξιδέψουν" στον κόσμο των Χριστουγέννων.
Εκεί θα στηθεί και το εντυπωσιακό σπίτι του Άη Βασίλη, το γιορτινό καρουζέλ, το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι και το επιβλητικό φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων.
Ακόμη, η περιπλάνηση στα γραφικά σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ζήσουν την μαγεία, παίζοντας παιχνίδια και απολαμβάνοντας λιχουδιές.
"Θα γίνουν αρκετά δρώμενα. Εσωτερικά στα σπίτια θα γίνονται εργαστήρια χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής, τα οποία θα είναι όλα δωρεάν για το κοινό" τόνισε στο Thestival.gr ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου Καλαμαριάς, Μπάμπης Μπελόκας.
Το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν, μέρα η οποία θα σημάνει και την έναρξη της εορταστικής περιόδου, τα βλέμματα θα στραφούν στη "Χριστουγεννιάτικη Πλατεία" όπου και θα γίνει η καθιερωμένη φωτογώγηση του δέντρου, συνοδεία χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη