23 Ιαν 2018

Βάζουν 144 αστυνομικούς με πολιτικά να προστατεύουν συμβολαιογράφους

Συγκεκριμένα, η ΓΑΔΑ έχει ζητήσει από τα κατά τόπους τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας να διαθέσουν
προσωπικό -αστυνομικούς με πολιτικά- για τη φύλαξη των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής, όπως αναφέρει η Καθημερινή, παράλληλα με ενίσχυση περιοπολιών της ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας.
Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, οι οποίες διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για «αφαίμαξη» των αστυνομικών υπηρεσιών.
Η ευθύνη για τον συντονισμό των ομάδων ανετέθη στην αρμόδια υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας.
Κάθε γραφείο που μετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται ότι θα επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Συνολικά, δηλαδή, θα διατεθεί στην κρατική ασφάλεια δύναμη 144 αστυνομικών της ασφάλειας για τη διακριτική επιτήρηση των γραφείων – στόχων της Αττικής.
Οι δύο σχετικές διαταγές εκδόθηκαν από τον γενικό αστυνομικό διευθυνή Αττικής στις 18 Ιανουαρίου, μετά την τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18.
Όσον αφορά τις περιπολίες της ΔΙΑΣ, προβλέπονται επιπλέον περιπολίες σε Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας και Γ’ Σεπτεμβρίου.




lykavitos.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη