23 Ιαν 2018

Ξεκίνησαν τα μπλόκα από την Καρδίτσα: Οι αγρότες άναψαν τις μηχανές των τρακτέρ

Πιστοί στο… καθιερωµένο τους ραντεβού παρέµειναν και φέτος οι αγρότες στήνοντας χθες το µεσηµέρι το πρώτο µπλόκο στον
αυτοκινητόδροµο Ε65, στον κόµβο της Καρδίτσας.
Το χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων άνοιξαν Θεσσαλοί αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων µε επικεφαλής τον αγροσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα.
Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν πλευρικά και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού και η Αστυνοµία έδωσε εντολή να κλείσουν στο σηµείο και τα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας µε αποτέλεσµα τα διερχόµενα οχήµατα να βγαίνουν υποχρεωτικά σε προηγούµενους κόµβους. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, τα τρακτέρ που βρίσκονται στο σηµείο ξεπερνούν τα 300.
«Το πρώτο µπλόκο στήθηκε στην Καρδίτσα και από αύριο θα αρχίσουν να εξαπλώνονται», δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας και πρόσθεσε ότι η κάθοδος των αγροτών στους δρόµους είναι απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, στην οποία µετέχουν 14 οµοσπονδίες.
Για νέο κύκλο κινητοποιήσεων µε δυναµικό τρόπο και µε µπλόκα έκανε λόγο ο γραµµατέας της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.
«Η Καρδίτσα δίνει ένα µήνυµα σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους αγρότες ότι θα πρέπει να βγούµε για να διεκδικήσουµε λύσεις σε όλα τα µεγάλα προβλήµατα που µας απασχολούν, τα οποία δεν µας επιτρέπουν ούτε να ζήσουµε ούτε να καλλιεργήσουµε τα χωράφια µας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νοµού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), Ρίζος Μαρούδας, σε δηλώσεις του σηµείωσε ότι αύριο (Τετάρτη) θα βγουν στους δρόµους µε τα τρακτέρ τους και συγκεκριµένα στο Μεγαλοχώρι και οι αγρότες των Τρικάλων, ενώ στις 25 Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν και οι παραγωγοί της Λάρισας, στον κόµβο του Πλατύκαµπου αυτή τη φορά και όχι στης Νίκαιας, που επέλεγαν παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια.
Οι κινητοποιήσεις πάντως σε όλη την Ελλάδα αναµένεται να κλιµακωθούν µέχρι τις 28 Ιανουαρίου, ενώ ορόσηµο θα αποτελέσει η 3η Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγµατοποιηθεί το µεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της διεθνούς αγροτικής έκθεσης AGROTICA.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη