11 Ιαν 2018

Διάβασε ηλίθιε τη έλεγε η Κατερίνα Νοτοπούλου σαν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνε μούτζες!

Ένα χρόνο έκλεισε ρε σεις το γραφείο του Αλέκση στη Θεσσαλονίκη και θυμήθηκα τι έλεγε η Κατερινούλα στους χαζοχαρούμενους Θεσσαλονικείς ψηφοφόρους προεκλογικά:

Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τη νίκη της κοινωνίας, τη νίκη των πολλών


Ο φόβος τώρα άλλαξε στρατόπεδο. Αυτοί που 4 χρόνια διέλυσαν την υγεία, την παιδεία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τσάκισαν τις ελπίδες και βίασαν τα όνειρα των νέων, διέλυσαν τις ζωές μας, έστειλαν στη μετανάστευση δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κουρέλιασαν το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, κατέστειλαν με φασιστική βία αγώνες, απέλπισαν ανθρώπους και τους εξόντωσαν, τώρα φοβούνται!
Μέσα στους σπασμούς του πολιτικού τους τέλους, στην απέλπιδα προσπάθεια να γλυτώσουν από τη μεγάλη πτώση κάνουν, ό,τι ξέρουν καλύτερα. Λασπολογούν και κινδυνολογούν, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο το για  «όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο αποχωρών πρωθυπουργός φωτογραφίζεται δίπλα στον φράκτη του αίσχους, στον Έβρο και εξαπολύει ακροδεξιές, ρατσιστικές κορώνες, χωρίς ντροπή σκυλεύει τα δολοφονημένα από τον θρησκευτικό φανατισμό – που άραγε ποιοι τον εξέθρεψαν – κορμιά των ανθρώπων του γαλλικού περιοδικού. Τώρα είναι η ώρα η δικιά μας, της κοινωνίας, της Αριστεράς. ΤΩΡΑ είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ!
Έχουμε μαζί μας τον κόσμο της φτώχειας, τον κόσμο με αξιοπρέπειας που δεν παραδίνεται στη μοίρα του, που ζητά δικαιοσύνη, που επιμένει, αντιστέκεται και ελπίζει, τους αποκλεισμένους, τους καθημαγμένους– από τα μνημόνια και την ακροδεξιά πολιτική – ανθρώπους. Αυτούς και τα συμφέροντά τους/μας, ερχόμαστε να υπηρετήσουμε  και μόνο εάν είναι στο πλευρό μας ενεργά θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στον αδίστακτο αντίπαλο. Γιατί αντίπαλος μας δεν είναι μόνο η τελειωμένη κυβέρνηση Σαμαρά. Αντίπαλος μας είναι το γερασμένο, αμαρτωλό και αδιόρθωτο σύστημα εξουσίας.  Αυτό που χρησιμοποιεί  τη λέξη «ΑΛΗΘΕΙΑ» σε μια εκστρατεία ψέματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά, χαράσσοντας τον οδικό χάρτη της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας.
Οι μέρες που έχουμε μπροστά μας είναι κοπιαστικές, αλλά όμορφες. Απαραίτητη προϋπόθεση ο λαός να είναι δίπλα μας, ενεργός και κριτικός. Όπως θέλουμε κι όλους εκείνους που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας.  Να μοιραστούμε τη μάχη. Να μοιραστούμε την ευθύνη. Να κερδίσουμε τον πόλεμο, κι αυτή η νίκη να είναι θρίαμβος. Από εμάς όμως δεν περιμένει μόνο η Ελλάδα. προσδοκά κι ελπίζει η δημοκρατική Ευρώπη.  Η Ευρώπη που εναντιώνεται στη λιτότητα, αυτή που καταλαβαίνει πως δεν κινδυνεύει από την Αριστερά αλλά από την  πολιτική του κεφαλαίου, την ανεργία, τη διαίρεση Βορρά – Νότου , την άνοδο της άκρας δεξιάς.
Στις 25 Γενάρη, η αλλαγή στην Ευρώπη ξεκινά από εδώ. Έρχονται αντιμέτωπες  δυο προτάσεις για το μέλλον της χώρας. Αναμετρώνται 2 κόσμοι! Από τη μια ο παλιός πολιτικός κόσμος που φεύγει, με τη σήψη, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την κρίση.
Κι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά μας, το ρεαλιστικό, το κοστολογημένο που στον πυρήνα του έχει τους ανθρώπους και τις ανάγκες του και όχι τους τραπεζίτες και τη λιτότητα.
Στην προεκλογική αυτή περίοδο δε ζητούμε απλώς τη ψήφο του λαού, αλλά ζητάμε εντολή ανατροπής. Εντολή μάχης. Κοινής.
…Εμείς μαζί, τώρα!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη