26 Φεβ 2018

«Μίνι» πανικό προκάλεσε στην Τουρκία ο Ερντογάν

Σε πολεμική ετοιμότητα κάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη γείτονα χώρα όταν ανέφερε πως
στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στο Άφριν έχουν στείλει εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και ζήτησε οι έφεδροι – αρχικά- να είναι σε ετοιμότητα.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε:
«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης ο Τούρκος πρόεδρος τίθεται αρχιστράτηγος.
Οι αναφορές του πάντως σε ενδεχόμενη επιστράτευση προκάλεσαν πανικό σε χιλιάδες Τούρκων που έσπευσαν μαζικά να δουν πού παρουσιάζονται βάσει των φύλλων πορείας τους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει τόσο η ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αλλά και πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης.
Αργότερα, παρακολουθώντας άλλη κομματική εκδήλωση στη γειτονική επαρχία του Οσμάνιγιεμ, ο Ερντογάν κατηγόρησε και πάλι τη διεθνή κοινότητα για ουσιαστική αδιαφορία απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη Γούτα,
«Μιλάνε όλοι για ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί οι πολίτες της Γούτα δεν έχουν δικαιώματα;», διερωτηθηκε ενώ αναφερόμενος στη δραστηριότητα του PKK στο Αφρίν, σημείωσε: »Κοιτάξτε αυτούς που προκαλούσαν τη χώρα μας ένα μήνα πριν. Τώρα εκλιπαρούνε και κλαίγονται στους αφέντες τους στη Δύση, λέγοντας ‘σώστε μας’
Αλλά δεν έχει σημασία σε ποιον κλαίγονται ή ποιόν εκλιπαρούν , εμείς θα τους δώσουμε ό,τι τους αξίζει.

Η Τουρκία συμπληρώνει σήμερα 35 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν της Συρίας κατά τις οποίες όπως ανέφερε ο Ερντογάν «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη