9 Φεβ 2018

Δεν πείθουν κανέναν: Θα πέσουν αυτή τη φορά στην παγίδα οι Έλληνες;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μέσα σε λιγότερο από μία βδομάδα, για την ακρίβεια σε μόλις τέσσερα 24ωρα, τα 2 και
πλέον εκατομμύρια των Ελλήνων που κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν για το Μακεδονικό, ξαφνικά επισκιάστηκαν. Εκτοπίστηκαν από κάθε στόμα πολιτικού, δημοσιογράφου ή αναλυτή.
 Του Άρη Δημόπουλου

Την Κυριακή και την Δευτέρα όλοι μιλούσαν για την εντυπωσιακή προσέλευση, που μάλλον αποτυχημένα προσπάθησαν και πάλι να υπονομεύσουν. Την Τρίτη νωρίς το πρωί το θέμα είχε ήδη σκόπιμα «ξεχαστεί»!
Την θέση του στην επικαιρότητα θα έπαιρνε το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, το οποίο παρουσιάστηκε στην ελληνική κοινή γνώμη με έναν τρόπο εντελώς πρόχειρο, φτιαχτό, ακόμη και…παιδικό. Έκτοτε όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους.
Σήμερα Πέμπτη, ενώ όλη η πολιτική ζωή της Ελλάδας ασχολείται αποκλειστικά με το περιβόητο «σκάνδαλο Novartis», στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως…δεν έχουν ανάγκη την αλλαγή ατζέντας ή αλλιώς τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, είναι ενδεικτικές:
«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μία ευθεία προσβολή προς τη δικαιοσύνη και προς τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Από χθες έχουν ξεκινήσει και απειλές απέναντι στους μάρτυρες από πολιτικά πρόσωπα και βλέπουμε τα πολιτικά κόμματα, ενώ ψελλίζουν ένα «όλα στο φως», την ίδια στιγμή ουρλιάζουν περί κουκουλοφόρων μαρτύρων και περί πολιτικών σκευωριών.
Είναι γελοίο, αστείο και ανόητο, κάποιος να επικαλείται ότι μπορεί μία δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή επειδή έγινε ένα συλλαλητήριο τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα. Δεν την έχουμε ανάγκη την αλλαγή ατζέντας. Και ειδικά όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αυτοί οι οποίοι κρύβονται ως προς το ονοματολογικό είναι οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Διατρανώνουν πως δεν έχουν ανάγκη τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων που κατέβηκαν στους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε ένα αμιγώς αντικυβερνητικό συλλαλητήριο!
Αυτή η ανακοίνωση δεν απέχει και πολύ με την τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά λίγες μόνο ώρες μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας. Θυμίζουμε τι είχε δηλώσει:
Αυτή τη φορά οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν το καλά στημένο παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη τους, ιδιαίτερα σε θέματα τόσο ευαίσθητα όσο είναι τα εθνικά.
Τίθεται εδώ το ερώτημα εάν ο «αριστερόστροφος φασισμός», για τον οποίον έκανε λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης, καταφέρει να πλανέψει τα εκατομμύρια των Ελλήνων με αποπροσανατολιστικές κινήσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλές ευκαιρίες δεν θα δοθούν για τους Έλληνες…





el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη