28 Φεβ 2018

Νέα αποκάλυψη: Υπουργός έκανε αίτηση για επίδομα ενοικίου ενώ διαθέτει μεζονέτα στο Ψυχικό! (έγγραφα)

Μονοκατοικία 260 τ.μ. στο Ψυχικό διαθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για θέματα
Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο οποίος είχε ζητήσει επίδομα ενοικίου!
Ο Κώστας Φωτάκης εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ποτέ δεν έλαβε το επίδομα ενοικίου, αλλά είχε αιτηθεί την κάλυψη δαπανών διαμονής.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι επειδή το σπίτι που διαθέτει βρίσκεται εκτός Αθηνών, οι δαπάνες διαμονής θα αφορούσαν την αναγκαστική διαμονή του στο κέντρο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στη Βουλή, αλλά ποτέ δεν έγινε τέτοια χρήση.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του Κώστα Φωτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  διαθέτει μονοκατοικία 260 τ.μ. στο Νέο Ψυχικό.


Για τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας με αρμοδιότητα τα θέματα έρευνας και τεχνολογίας, Κώστα Φωτάκη, η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 21 Μαρτίου του 2016.
Σύμφωνα με την απόφαση η δαπάνη «για την κάλυψη δαπανών διαμονής» ήταν ύψους 5.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Φωτάκης ήταν έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015.
Πάντως, σε δήλωσή του πάντως, ο Kώστας Φωτάκης χαρακτηρίζει «απολύτως αναληθές» ότι έχει λάβει επίδομα ενοικίου και υποστηρίζει ότι παρότι έκανε αίτηση, ως κάτοικος Ηρακλείου, στη συνέχεια κάλυψε με ιδίους πόρους τα έξοδα διαμονής του.
Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Φωτάκη έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, φέρομαι να έχω λάβει επίδομα ενοικίου για τη διαμονή μου στην Αθήνα. Αυτό είναι απολύτως αναληθές. 
Ουδέποτε έχω λάβει από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο ή τη διαμονή μου στην Αθήνα. Ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχα κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5000€ ετησίως. Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε, καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία. 
Θα ήθελα να επισημάνω  ότι η τακτική σπίλωσης από  συγκεκριμένους και γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν δημοσιευθεί, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια για αποπροσανατολισμό και απαξίωση του έργου που επιτελείται».
Δείτε την απόφαση για τον Κώστα Φωτάκη:




https://www.lykavitos.gr/archives/507137
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη