6 Φεβ 2018

Οι Σκοπιανοί άλλαξαν άποψη για το όνομα, λέει νέα δημοσκόπηση

«Όνομα, οι πολίτες αλλάζουν τις απόψεις τους»
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτικής, διεξήγαγε έρευνα στο κράτος των Σκοπίων και διαπίστωσε αλλαγή στην κοινή γνώμη σε σχέση με το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της χώρας.

«Πέρυσι το 30% των πολιτών αντιτάχθηκε πλήρως στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ,  λόγω του φόβου της αλλαγής ταυτότητας, και κατόπιν δημοσίων συζητήσεων εμπειρογνωμόνων και ανώτερων αξιωματούχων, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 19,6%». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «το περίπου 20 τοις εκατό των πολιτών είναι έντονα κατά της αλλαγής του ονόματος του κράτους, επειδή φοβούνται την ταυτότητα, αλλά εάν το όνομα του «μακεδονικού» έθνους και της γλώσσας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο,  τότε το 41% των πολιτών θα αποδέχονταν την αλλαγή του ονόματος.
Σημειώνεται ότι η δημόσια συζήτηση με τους πολίτες πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων καθώς και πρώην αξιωματούχων, ενώ πριν από τη συζήτηση διεξήχθησαν συνεντεύξεις με 1200 πολίτες από όλη τη χώρα.
Η έρευνα έδειξε ότι η εμπλοκή των πολιτών στη συζήτηση σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ επηρέασε σοβαρά την κριτική σκέψη τους και αυξήθηκε η προθυμία τους να αντιμετωπίσουν τα οφέλη και τις προκλήσεις της ένταξης της χώρας στην ΕΕ.
(Στοιχεία από alsat-m.tv)



echedoros-a.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη