Εξαφανίζονται σαρδέλες, γόπες, ροφοί και συναγρίδες από τις ελληνικές θάλασσες
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η WWF για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στο πιάτο μας, καθώς από τις ελληνικές θάλασσες εξαφανίζονται όλο και περισσότερες σαρδέλες, μπακαλιάρος, γόπες, ροφός και συναγρίδα.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η WWF για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στο πιάτο μας, καθώς από τις ελληνικές θάλασσες εξαφανίζονται όλο και περισσότερες σαρδέλες, μπακαλιάρος, γόπες, ροφός και συναγρίδα.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος
της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η
μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μερικοί από τους
παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την
διατροφή μας.
Αυτό συνεπάγεται άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των
ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων
οικοτόπων.
Εκτός αυτού, ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF
Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου έρχεται να «ταράξει» κι άλλο τα νερά,
τονίζοντας ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες
πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα, τα ψάρια αυτά είναι το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η
σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.