ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Ρ.Τ.Ερντογάν: «Διαταχθήκαμε για πολεμική εκστρατεία – Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κερδίσουμε» – Eπιστράτευση ζητά πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ

8 Μαρ 2018

Πολύ άσχημα είναι τα πράγματα στα ελληνοτουρκικά: Πριν λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν έβγαλε μια καθαρή πολεμική ομιλία
προετοιμασίας του τουρκικού Εθνους. Πλέον δεν πρέπει να περιμένουμε να μας χτυπήσει. Είναι βέβαιο πως θα το κάνει. Πρέπει να χτυπήσουμε πρώτοι με συντριπτικό χτύπημα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ με εντολή Α.Σαμαρά, Βασιλική Τζότζολα, ζητά επιστράτευση…χθες!
Ταυτόχρονα και ο Κ.Μητσοτάκης και ο Σ.Θεοδωράκης βλέπουν θερμό επεισόδιο, ζητούν την δημιουργία Συμβουλίου ΕΘνικής Ασφαλείας… Μάλιστα ο πρόεδρος τη ΝΔ δίνει συναίνεση σε πολλά. Τώρα που είδαν τα «ζόρια» ζητούν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και δεκαετίες!

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε σήμερα το πρωί πως ο Α.Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ), το ίδιο και ο Κ.Μητοτάκης, το ίδιο ζητά και ο Σ.Θεοδωράκης. Αυτό τα λέει όλα.

Ας δούμε τι είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

«Εχουμε τον Αλλάχ με το μέρος μας ακόμη και αν η Δυση έχει πυραύλους, άρματα μάχης, πυροβολικό, τεχνολογία και διαστημόπλοια. Δεν υπάρχει νίκη παρά μόνο ο Αλλάχ».

«Διαταχθήκαμε (από ποιους άραγε;) να διεξάγουμε πολεμική εκστρατεία από τον Θεό (τον δικό τους Θεό φυσικά), η νίκη ανήκει στον Αλλάχ»

«Και μην ξεχνάτε αυτό. Τι λέει ο Αλλάχ στο Κοράνι; Βοήθεια από τον Αλλάχ και η νίκη είναι επικείμενη (Quran 61:13)»

«Γιατί ο Αμερικανικός 6ος Στόλος ήρθε σε Μεσόγειο και Αιγαίο» ;Tι αναφέρει στο άρθρο της η Β.Τζότζολα

Επιστράτευση! Χθες!

Σα να ξάνοιγε ο καιρός, με μια αίσθηση της άνοιξης έτοιμης σχεδόν να «φουντώσει». Συνθήκη του Καιρού μοναδική για τον υπερβόρειο τόπο της Ορεστιάδας. Μάρτιος, 1987. Ο πατέρας ταξιδιώτης στην Αθήνα, για νέες παραγγελίες εμπορεύματος, ειδών λευκών, πάλλευκων.

Όπως τα κορίτσια της ομογένειας που θα επέστρεφαν το θέρος στην μικρή Πατρίδα, να ενδυθούν τα νυφικά τους ρούχα. Μαζί και τα νυφικά σκεπάσματα. Από το μαγαζί του μπαμπά.

Ο ήχος της ραπτομηχανής σε εναγκαλισμό με τα χρυσά χέρια της μάνας μου.. Ήχος μονότονος, ήχος νηφάλιος.. Την κόκκινη φούστα έραβε η μάνα, με κεντητή την ίσαλο της ζωής στο κάτω μέρος.

Να τη φορέσω στην επίδειξη πιάνου που είχε οργανώσει η δασκάλα μου, η κυρία Άννυ .. Τον ήχο της ειρήνης διέκοψε το κουδούνι της εξώπορτας. Ένα χαρτί. Και η μάνα να ψελλίζει: «.. επιστράτευση..».

Ο μπαμπάς – ταγματάρχης εξ εφέδρων πλέον από τις επάλληλες επιστρατεύσεις – επιστρέφει αιφνιδίως.

Η μαμά με τη θεία Νέλλη σχεδόν μας αρπάζουν – αδελφό και ξαδέλφια – και φεύγουμε για τα Δίκαια, την ελάχιστη ουδέτερη ζώνη του τριεθνούς.

Ο μπαμπάς ένστολος, με πρόσωπο μουτζουρωμένο, ψυχή τε και σώματι παρηλλαγμένα. Όλα «είδεσι διηλλαγμένα». Στη Λάδη, στο ανάχωμα του χωριού Λάδη. Στα 40 του.. Για .. νιοστή φορά επιστρατευμένος. Και χαμογελαστός.

Η επίδειξη πιάνου δεν έγινε. Το κουδούνι του σχολείου δι’ ολίγον σιώπησε. Τα ξαδέλφια χτίζαμε για μέρες οχυρά, στην αυλή της θείας Αθηνάς. Κι εκείνη για κολατσιό μας πρόσφερε ψωμί ζεστό με λιωμένο το κασέρι πάνω στη σόμπα.. «Κασέρι» το λέμε το κίτρινο τυρί εμείς οι υπερβόρειοι ακρίτες…

Είχε για μέρες νυχτώσει στην Αθήνα. Ο Έβρος, φάρος κατάμονος και πεισματάρης, παρέμεινε φωταγωγημένος. Με παραλλαγή στο σώμα, αλλά με φως ολόλευκο, άπλετο στην ψυχή. Ήταν γιορτή!

Η επιστράτευση για μας είναι πάντα γιορτή!

Η χακί γιορτή είναι μέσα σε μας τους υπερβορείους.

Είναι η προβολή της ψυχής μας επάνω στην ύλη της Ιστορίας. 19 Μαρτίου 1987.

Το Πίρι Ρέις από την Ίμβρο προσέγγισε τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη και τη Θάσο.

Έφθασε 12 ναυτικά μίλια πριν το Περιβόλι της Παναγίας. Παραστάτες του το αντιτορπιλικό Adatepe και το κανονιοφόρο Akhisar.

Το Πίρι Ρέις τολμά και ερευνά το δικό μας αιγαιϊκό βυθό.

Κύκλος εστί των τουρκικών πρηγμάτων, ες αιεί!

Και από το «βυθίσατε το Χόρα» στη δική μας χώρα, που είναι «χώρα», κύριε Τσίπρα, και όχι «χώρος», φθάσαμε στην απειλή εξόδου στο Αιγαίο του «Σισμικ-I»…

Η πολιτική απόφαση τότε ήταν η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με κάθε τρόπο, σε ξηρά και θάλασσα, αξιότιμε κύριε Τσίπρα!

Κατ’ αρχήν με επιστράτευση!

Με αυτήν την επιστράτευση μέσα μου πορεύτηκα 3 δεκαετίες.

Σε 3 ώρες θα ήμουν έτοιμη να είμαι εκεί, όπου, για ό,τι…

Δε γεννήθηκα στην Ορεστιάδα για να πλέξω τη φανέλα του στρατιώτη. Δε γεννήθηκα για να συναινώ σε “mea culpa”.

Γεννήθηκα στην Ορεστιάδα και honor meus, patria mea est. Επιστράτευση! Χθες! Κύριε Τσίπρα!

Διότι ο Νόμος που είσαι δε θα με υποτάξει! Δημήτρη και Άγγελε! Άγγελε και Δημήτρη! Οι Αρχάγγελοι και οι δικοί μας στρατιωτικοί Άγιοι Θεόδωροι να σας συνοδεύουν.. Εμείς προς το παρόν δε σας συνοδεύουμε! Σας σκεφτόμαστε. Δε σας συνοδεύουμε. Επιστράτευση! Τώρα! Χθες!

Βασιλική Γ. Τζότζολα

Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης

Ως εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη γεωπολιτική συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ρόδο, όπου περιοδεύει.

Σημείωσε δε πως «έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε τοπικούς φορείς στη Σύμη επεσήμανε ότι η υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, «πρέπει να λήξει το συντομότερο».

«Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο. Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα», σημείωσε.

Επιπροσθέτως τόνισε πως, «αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία».

«Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνοτουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο και προγραμματισμό για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών της στόχων, τα κατάφερνε».

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής

Την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση, προτείνει το Ποτάμι.

Με επιστολή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία έχει καταθέσει Το Ποτάμι από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε:

«Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις».

H επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.

Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών- θα συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.

Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν.

Με τιμή

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της ΚΟ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

 pentapostagma.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη