22 Ιουν 2018

Δείτε τι έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση … που θέλει γραβάτες και φιέστες !

Διαβάστε ποια είναι πραγματικά η συμφωνία για την οποία πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Αυστηρή εποπτεία, λιτότητα μέχρι το 2060 και επιμήκυνση του χρέους για μια δεκαετία. Αυτή είναι η συμφωνία που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας και για την οποία πανηγυρίζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το όχι και τόσο μακρινό όμως 2012, σε ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, έλεγε ότι η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.



Τον Ιούλιο του ίδιου έτους μιλώντας στο «Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στην Πορταριά του Βόλου, είχε χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια έκφραση λέγοντας αυτή τη φορά ότι η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής είναι «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».

Δηλαδή, αν αντιλαμβανόμαστε σωστά, η συμφωνία της 21ης Ιουνίου 2018 κατάφερε να μακρύνει «το σκοινί που θα κρεμαστούμε» για 10 χρόνια;


Το 2015, δε, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Τόσο ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και σημερινοί υπουργοί, αλλά και στελέχη του, το είχαν με σαφήνεια διακηρύξει -και μάλιστα με διαπραγματευτικό όπλο τις μονομερείς ενέργειες.

Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό:

Οι χρήστες του Twitter δεν ξέχασαν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:






crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη