19 Ιουλ 2018

Ο βασιλιάς των ξηρών καρπών δεν άντεξε την πίεση των χρεών ...Πέθανε από ανακοπή

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο επιχειρηματίας Νίκος Καρδασιλάρης που απο βασιλιας των
ξηρών καρπών βρέθηκε ακόμη και στην φυλακη για χρέη προς το Δημόσιο . Με τα τρία αδέλφια του αναγκάστηκε να παραδώσει στους πιστωτές την Cardico και η πίεση τον οδήγησεχθες στον θάνατο από ανακοπή.

Στα χρόνια των «παχιών αγελάδων» ο Νίκος Καρδασιλάρης είχε χαρακτηριστεί ο «Βασιλιάς των Ξηρών Καρπών» στη χώρα μας φθάνοντας να ελέγχει το 70% της αγοράς με τον ετήσιο τζίρο της Cardico να φθάνει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας τα 230 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος έφθασε να διώξει κακήν κακώς ακόμα και την Coca Cola που ήθελε να εξαγοράσει την εταιρεία, στο τέλος όμως τα έχασε όλα. Πρώτα απ' όλα την Cardico που «έσκασε» υπό το βάρος των υπέρογκων χρεών στην έναρξη της κρίσης.

Έπειτα το το μεγαλοπρεπές σπίτι του στη Βούλα που βγήκε σε πλειστηριασμό. Και μέσα σε όλα αυτά πέρασε και από την περιπέτεια της σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο έως ότου τα ρυθμίσει.

Ο Νίκος Καρδασιλάρης είναι ο ένας από τους τρεις γιους του Κωνσταντίνου Καρδασιλάρη και μάλιστα ο πρωτότοκος. Ο Νίκος Καρδασιλάρης γεννήθηκε το 1948, κι έκανε οικονομικές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ.

Ήταν μόλις 20 χρονών όταν μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ιδρύουν από κοινού την επιχείρηση, η οποία έμελλε να συνεχίσει με επιτυχία την οικογενειακή εμπορική δραστηριότητα.

Η εταιρεία με τη σημερινή της μορφή μετράει πάνω από 30 χρόνια ζωής, άλλαξε το 1971, όταν μπήκαν στο «παιχνίδι» και τα μικρότερα αδέρφια του Νίκου, Γιάννης και Γιώργος, ενώ ο διακριτικός τίτλος Cardico προστέθηκε το 1990.

Κατόπιν η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο και ο Νίκος Καρδασιλάρηςέγινε μια από τις γνωστότερες περσόνες της αγοράς, με συχνές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. Πάντως σε μεγάλο βαθμό η πτώση της βιομηχανίας οφείλεται στις μεγάλες απεργίες των μεταφορέων και του λιμανιού στον Πειραιά που οδήγησαν σε μαρασμό την εταιρεία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη