19 Αυγ 2018

Η απαγόρευση του Facebook που έχει στόχο το καλό των χρηστών του

Η πολιτική του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αλλάζει. Τι αναμένεται να δούμε.


του Kevin Kelleher

Το Facebook έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τις πολιτικές του σχετικά με το περιεχόμενο που περιέχει ρητορική μίσους, αλλά η εταιρεία διευκρίνισε σήμερα ότι οι πολιτικές της θα απαγορεύουν επίσης οποιοδήποτε περιεχόμενο θα μπορούσε «να θέσει σε οικονομικό κίνδυνο» τους ανθρώπους.

Τη Δευτέρα, το Facebook κατήργησε τέσσερις σελίδες του Alex Jones και του Infowars στο κοινωνικό δίκτυο λόγω «εξύμνησης της βίας, γεγονός το οποίο παραβιάζει την πολιτική μας περί βίας, καθώς και λόγω της χρήσης υποτιμητικής γλώσσας για την περιγραφή ανθρώπων». Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί ένα κύμα σφοδρής κριτικής κατά του Facebook από ανθρώπους που θεωρούν τις θεωρίες συνωμοσίας του Jones άκρως επικίνδυνες.

Στον απόηχο αυτής της διαμάχης, το Facebook προσπαθεί να διευκρινίσει περαιτέρω πού βάζει τα όρια της ελεύθερης έκφρασης σε σχέση με τη χρήση γλώσσας που μπορεί να είναι επιβλαβής για τους άλλους και επομένως απαγορεύεται βάσει των πολιτικών της εταιρείας.

«Το Facebook δεν είναι κυβέρνηση, αλλά είναι μια πλατφόρμα για μια πληθώρα φωνών σε όλο τον κόσμο. Διαχειριζόμαστε το περιεχόμενο που διαμοιράζονται δισεκατομμύρια άτομα και το κάνουμε αυτό με τρόπο που δίνει την μέγιστη δυνατή προτεραιότητα στην ελεύθερη έκφραση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος πολιτικής του Facebook, Richard Allan, σε ανάρτησή του την περασμένη Πέμπτη.

«Υπάρχουν όμως κάποιες κρίσιμες εξαιρέσεις: δεν επιτρέπουμε, για παράδειγμα, περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει σωματικά ή οικονομικά τους ανθρώπους, ή να εκφοβίσει τους ανθρώπους μέσω της χρήσης γλώσσας μίσους, καθώς και περιεχόμενο που στόχο έχει την εξασφάλιση χρημάτων μέσω της εξαπάτησης χρηστών του Facebook», έγραψε ο Allan.

Το TechCrunch ήταν το πρώτο που επεσήμανε την αναφορά στους οικονομικούς κινδύνους και είπε ότι το Facebook δεν είχε αναφερθεί ποτέ ξεκάθαρα σε αυτή την πτυχή στο παρελθόν.

Το Facebook δεν απάντησε σε αίτημά μας για κάποιο σχόλιο επί του θέματος.


.


fortunegreece.com


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη