19 Νοε 2018

Σαμαράς στα «Π» : Εμείς μειώναμε φόρους - Ο ΣΥΡΙΖΑ γονάτισε τη χώρα

«Την ώρα που µειώναµε τα θηριώδη ελλείµµατα, να µειώνουµε ταυτόχρονα φόρους! Κανείς δεν το πίστευε. Οταν το πρωτοείπαµε, µας έλεγαν «Harry Potter». Ούτε και η τρόικα το ήθελε. Κι όµως, το κάναµε. Και πέτυχε... Μειώσαµε τότε τον ΦΠΑ στην εστίαση, τον
φόρο στα ενοίκια, τον φόρο στα ακίνητα (δύο φορές), τις ασφαλιστικές εισφορές (δύο φορές), τον φόρο στα µερίσµατα - και την ίδια στιγµή τα ελλείµµατα µειώνονταν θεαµατικά! Ενώ µειώνονταν ταυτόχρονα και οι ληξιπρόθεσµες οφειλές του ∆ηµοσίου και το συνολικό χρέος της χώρας...» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον Γιάννη Κουρτάκη και την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προχώρησε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. «Η µείωση ελλειµµάτων, χρέους και ληξιπροθέσµων, µε ταυτόχρονη µείωση φόρων ήταν µεγάλη τοµή πολιτικής! Που, αν είχε συνεχιστεί, η χώρα σήµερα θα είχε απογειωθεί αναπτυξιακά. Όπως προέβλεπαν οι ίδιοι οι δανειστές στα τέλη του 2014...» τόνισε ο κος Σαμαράς ενώ αναφορικά με τη διάδοχη κυβέρνηση είπε: «Αλλά δεν συνεχίστηκε! Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ανέτρεψε όλα και γονάτισε τη χώρα µε υπερφορολόγηση. Για να εµφανίζει «πλεονάσµατα», που είναι στην πραγµατικότητα οι ανεξόφλητες ληξιπρόθεσµες οφειλές του ∆ηµοσίου στους ιδιώτες…»
Άλλες μεταρρυθμίσεις;
«Ακόµα, αρχίσαµε να αποκαθιστούµε την τάξη στο κέντρο της Αθήνας. Καθαρίζοντας µεγάλο µέρος και περισφίγγοντας τα «άβατα», κυρίως στα Εξάρχεια. Και όλα αυτά σταδιακά, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...
Τότε τα καφενεία ξαναλειτούργησαν ακόµα και στην Οµόνοια, όπου έβγαλαν τα τραπεζάκια έξω! Κάντε σύγκριση µε τώρα...
Ξέρετε κάτι; Εκανα τότε όσα άντεχε η κοινωνία. Και κάποιες φορές, βρεθήκαµε και πέρα από το «όριο». Γιατί απέναντί µας είχαµε έναν ΣΥΡΙΖΑ που συσπείρωνε όσους δεν ήθελαν να αλλάξει το παραµικρό.» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός αποκλειστικά στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει που δεν υπήρξε ακόμη πιο τολμηρός στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως «Υπήρξε όσο τολμηρός άντεχε τότε η χώρα!» αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεπέρασε και τα όρια αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ίσως βρέθηκα και «πέρα από το όριο» κάποιες φορές... Ανάµεσα στο 2011 και στα τέλη του 2015, πρότεινα, στήριξα, ψήφισα και εφάρµοσα τις περισσότερες µεταρρυθµίσεις που έχουν γίνει ποτέ! ∆εν τα έκανα όλα εγώ. Κάποια, για παράδειγµα, τα στήριξα ως αντιπολίτευση, όταν τα πρότεινε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, όπως τον Νόµο ∆ιαµαντοπούλου. Που επέµενα, όµως, να περιλάβει την κατάργηση του ασύλου παρανοµίας στα πανεπιστήµια. Και ψηφίστηκε τότε µε συντριπτική πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή. Στη συνέχεια η δική µας κυβέρνηση τον εφάρµοσε. Αλλά ήλθε η κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ και τον ανέτρεψε...»
«Κάποια άλλα τα διαπραγµατευθήκαµε και τα στηρίξαµε όταν τα προώθησε η κυβέρνηση Παπαδήµου. Και στη συνέχεια τα ολοκληρώσαµε εµείς. Οπως όλη τη µεγάλη τοµή που έγινε στη φαρµακευτική δαπάνη. Κόψαµε τότε σπατάλη διαφθοράς ύψους 3 δισεκατοµµυρίων τον χρόνο µόνο από τη δηµόσια δαπάνη στο φάρµακο. Με όλους τους κλάδους του χώρου απέναντι τότε...
Την ίδια εποχή, επί Παπαδήµου, στηρίξαµε το PSI, το «κούρεµα» του δηµόσιου χρέους µας κατά 105 δισεκατοµµύρια! Το µεγαλύτερο «κούρεµα» χρέους που έγινε ποτέ στην παγκόσµια Ιστορία!
Ως κυβέρνηση πλέον ψηφίσαµε την απελευθέρωση της αδειοδότησης νέων επενδύσεων και νέων οικονοµικών δραστηριοτήτων. Με ουσιαστικό µηδενισµό της γραφειοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια κατήργησε τον νόµο εκείνο.
Προωθήσαµε, επίσης, τη λειτουργική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταµείων και φέραµε την πλήρη ενοποίηση των πληρωµών.
Προωθήσαµε την αξιοποίηση της δηµόσιας περιουσίας και ξεµπλοκάραµε την αξιοποίηση των εκκλησιαστικής περιουσίας, τουλάχιστον στις περιοχές όπου δεν είναι «αµφισβητούµενη».
Ξεµπλοκάραµε τον διαγωνισµό για το Ελληνικό, έργο που έµενε στα χαρτιά επί µιάµιση δεκαετία. Αναδείχθηκε και νικητής στον διαγωνισµό εκείνο. Υστερα µπλόκαρε το έργο ο ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα τον υποχρέωσαν να το ξεµπλοκάρει και ακόµη παραµένει βαλτωµένο.
Φέραµε για πρώτη φορά συµβάσεις αξιοποίησης µεγάλων δηµόσιων υποδοµών που κατέρρεαν, όπως τα περιφερειακά αεροδρόµια. Και πετύχαµε τίµηµα τετραπλάσιο απ’ ό,τι περίµεναν όλοι.
∆είτε τη διαφορά µε το σηµερινό σκάνδαλο. Που έδωσαν το συµβόλαιο επέκτασης του αεροδροµίου «Ελ. Βενιζέλος» και ύστερα ήλθε η Επιτροπή Ανταγωνισµού της Ε.Ε., ακύρωσε τη σύµβαση ως «σκανδαλώδη», και πέτυχε νέα σύµβαση µε τριπλάσιο τίµηµα! Τριπλάσιο απ’ ό,τι είχε συµφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα!
Προχωρήσαµε, ακόµα, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που έπρεπε να είχε γίνει από δεκαετίες και το καταφέραµε διασώζοντας τότε και τη ∆ΕΗ και το επενδυτικό της πρόγραµµα! Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ το µαταίωσε και τώρα η ∆ΕΗ βουλιάζει...» είπε αναλυτικά ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/samaras-sta-emis-mioname-forous-siriza-gonatise-ti-chora

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη