28 Νοε 2018

ΝΔ: Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο- Τι αλλάζει

Κορυφώνονται οι διεργασίες στην Πειραιώς ενόψει της κορυφαίας πολιτικής διαδικασίας
στο κόμμα της ΝΔ, τη διεξαγωγή δηλαδή του 12ου τακτικού συνεδρίου.

Ουσιαστικά για την αξιωματική αντιπολίτευση το τριήμερο 14-15-16 Δεκεμβρίουσηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα, δεδομένου ότι πρόκειται για το τελευταίο γαλάζιο συνέδριο πριν από τις τριπλές κάλπες του 2019, τις εθνικές, αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.


Οι 2.000 και πλέον σύνεδροι, από τους οποίους 1.000 αιρετοί που εξελέγησαν από τις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου και οι υπόλοιποι ex officio, θα κληθούν να εκλέξουν τα αιρετά μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπως αυτή διαμορφώνεται με τις σχετικές αλλαγές που εγκρίθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναμένεται να παραμείνει στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής καθώς δεν θα εκλεγεί διάδοχός του στην παρούσα φάση, τουλάχιστον μέχρι και τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, θα γίνουν και συγκεκριμένες καταστατικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες εισηγήθηκαν οι ίδιοι οι σύνεδροι που κατέθεσαν ηλεκτρονικά στο κόμμα τις προτάσεις τους και τις σκέψεις τους για δράσεις και παράλληλες θεματικές οι οποίες θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανταπόκριση που θα δείξουν οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση που θα τους απευθύνει η Πειραιώς για την παρουσία τους κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως άλλωστε έχει δείξει και παλαιότερα, ψάχνει δυνάμει συμμάχους για την επόμενη μέρα, στην προσπάθεια συγκρότησης ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα αποτελείται από 300 μέλη, 150 αιρετά που θα εκλεγούν από τους συνέδρους και 150 ex officio μέλη (αντιπρόεδροι, πρώην πρόεδροι της Βουλής, υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ που έχουν λάβει πάνω από 20% στην εσωκομματική εκλογή, όλοι οι εν ενεργεία περιφερειάρχες δήμαρχοι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων κ.α.).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη