16 Ιαν 2019

Αμυράς: Θα καταψηφίσουμε ή θα απέχουμε της ψηφοφορίας για τις «Πρέσπες»

«Πάντα έλεγαν ότι θα δουν το τελικό και πώς συνδέεται όλο αυτό και μετά θα αποφάσιζαν
αν θα ψηφίσουν ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Αμυράς,αναφερόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


«Είμαστε κατά της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως «δε γίνεται με “ολίγη” από Ποτάμι ο Τσίπρας να παραμένει Πρωθυπουργός και να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Αμυράς είπε πως βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν πιθανότατα σήμερα.

«Υπάρχουν δύο σκέψεις: η μία είναι να καταψηφίσουμε και οι πέντε τη Συμφωνία και η άλλη να απέχουμε ως κόμμα από την ψηφοφορία», είπε σχετικά και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάει στη Συμφωνία με τους 151 βουλευτές που έχει για την ψήφο εμπιστοσύνης».

«Ας φανερώσει, αν έχει, τις κρυφές του καβάτζες ο Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε «Fake» το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αφού εξήγησε πως «δεν το βρίσκω υγιές ένας ψηφοφόρος να βλέπει ότι μέσω του Ποταμιού ο κ. Τσίπρας παραμένει στην κυβέρνηση», σημείωσε πως «πάει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών με δανεικές ψήφους και μετακινήσεις βουλευτών», ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει ο ίδιος αν οι άλλοι βουλευτές του Ποταμιού ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε πως σε αυτή την περίπτωση «θα έχουμε μεγάλο θέμα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και αποχώρησής του από το κόμμα. «Ρωτήστε με εκείνη τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη