15 Ιαν 2019

Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών

Από την άλλη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Ολομέλεια, όπως
εκτιμά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ωστόσο, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συμφωνία να κατατεθεί αυτή τη βδομάδα στη Βουλή και να περάσει μάλιστα και από την αρμόδια επιτροπή.


Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι 151 για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ενώ σε ερώτηση αν απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία για να κυρωθεί είπε χαρακτηριστικά πως« γνωρίζετε (σ.σ. απευθυνόταν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες) ότι δεν πρέπει, αλλά πρέπει».

«Δεν υπάρχει κανένας άγχος», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί fast-track διαδικασιών, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα εάν η συμφωνία να λάβει κάτω από 151 ψήφους.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών προκειμένου να μην τεθεί ζήτημα περιορισμένης ισχύος ως προς «την ερμηνεία που θα μπορούσε η αντιπολίτευση να δώσει επί του ζητήματος».

Σχετικά με τη διαδικασία για κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε πως «δεν υπάρχει κανένα άγχος για αυτό το θέμα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να προκαταλάβει κάνεις κάτι ή να το περιορίσει».

Αναφορικά με όσα είπε για τον ίδιο, στη συνέντευξή του στο Star ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όταν ζητήθηκε από τον Νίκο Βούτση να σχολιάσει, εκείνος περιορίσθηκε σε μια λέξη: “Θλίψη”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη