12 Φεβ 2019

Ο Απελπισμένος Τσίπρας, Δραπετεύει με Εκλογές στις 19 Μαΐου – Όλο το παρασκήνιο

Για να αποφύγει τις επικίνδυνες παρενέργειες από τη βέβαιη συντριβή, στις Δημοτικές και
Περιφερειακές Εκλογές και τη βαριά ήττα στις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να δραπετεύσει εγκαίρως στήνοντας κάλπες στις 19 Μαΐου.

Η εκτίμηση που κυριάρχησε στις κρίσιμες συνεδριάσεις στο Μαξίμου ήταν ότι μια ήττα στις Ευρωεκλογές, ακόμα και με ένα ποσοστό της τάξεως του 6% ή 7%, θα είχε ως συνέπεια το άνοιγμα της ψαλίδας στο 12% ή ακόμα και στο 15% στις Εκλογές του Οκτωβρίου.


Σε συνδυασμό με διάφορους άλλους παράγοντες, όπως η πορεία της οικονομίας, η εξάντληση της τετραετίας θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδόμηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτιμώντας μια σειρά από παραμέτρους ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτεςτου κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

1ον) Το λεγόμενο κοινωνικό πακέτο που περιλαμβάνει τα φιλολαϊκά μέτρα ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου, με τη ψήφιση του νέου νόμου για τα κόκκινα δάνεια που περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

2ον) Η πολιτική κεφαλαιοποίηση των παροχών, κινδυνεύει από την φθορά στο κρίσιμο διάστημα από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο.

3ον) Η εικόνα που εμφανίζει η Κυβέρνηση με τους έξι βουλευτές που αποκτήθηκαν με leasing προκαλεί συμπτώματα σήψης.

4ον) Η σκανδαλολογία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ενώ η υπόθεση NOVARTIS στην οποία το Μαξίμου είχε επενδύσει στρατηγικά αποδείχτηκε μια μεγάλη φούσκα που μπορεί να οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσία και σύσταση παραδικαστικού κυκλώματος.

5ον) Το βρόμικο κόλπο για τη διάλυση του ΚΙΝΑΛ απέτυχε παταγωδώς και το μόνο… κέρδος για το κυβερνών κόμμα είναι η διαχείριση κάποιων πολιτικών μπαζών, που δεν έχουν καμία απολύτως επιρροή στην κοινωνία.


Η νέα στρατηγική που τίθεται σε εφαρμογή από το Μαξίμου προβλέπει τα ακόλουθα:

Κινητοποίηση του κρατικού και κομματικού μηχανισμού και πορεία του Αλέξη Τσίπρα στον λαό.

Προεκλογική εκστρατεία με διχαστικά διλήμματα και κινδυνολογία για δήθεν επιστροφή του παλιού συστήματος της ακροδεξιάς απειλής.

Αποκλειστικός στόχος των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι να εμποδίσει με κάθε τρόπο την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να εγκλωβίσει τη δημόσια ζωή σε ένα φαύλο κύκλο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εξασφαλίσει με συνεργασίες τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει σε εφαρμογή το εφεδρικό σενάριο που προβλέπει:

1ον) Επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ με μαζικές αποστρατείες όσων αμφισβητούν τον Αλέξη Τσίπρα.

2ον) Ηλικιακή ανανέωση με συγκρότηση οργάνων του νέου κόμματος το οποίο ενδέχεται να αλλάξει και επωνυμία. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσει στελέχη της νέας γενιάς και ειδικότερα τους Τζανακόπουλο, Αχτσιόγλου, Λιάκο, Καλογήρου, Χουλιαράκη, Νοτοπούλου.

3ον) Καρατόμηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και απομάκρυνση από κάθε κομματικό πόστο των στελεχών της ομάδας των «53».

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει ένα καθαρό κόμμα της τάξεως του 25% ως όχημα για να διεκδικήσει στο μέλλον και πάλι την εξουσία και να διαχειριστεί τις διώξεις, για μια σειρά σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί τα στελέχη του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη