11 Φεβ 2019

Στα «κάγκελα» ο Καμμένος χωρίς ΚΟ: Ορκίζεται σήμερα ο Κουίκ

Σήμερα το απόγευμα στις 6 θα ορκιστεί βουλευτής ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, πυροδοτώντας, όπως όλα δείχνουν, ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον Πάνο Καμμένο.

Ο Τέρενς Κουίκ, όπως είναι ήδη γνωστό, ως πρώτος επιλαχών, θα πάρει τη θέση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναμένεται αμέσως μετά την ορκωμοσία του να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ και στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά σηματοδοτεί και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς δεν θα πληρούν πλέον τα κριτήρια -απαιτούνται πέντε βουλευτές εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα- του σχετικού άρθρου του Κανονισμού της Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος έδωσε τον τόνο από την Κυριακή, εξαπολύοντας πυρά κατά του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Ο Κουίκ γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και μίλαγε για το ιερό όνοµα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα μνημεία. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι µόνο, μέθυσε»είπε αρχικά ο κ. Καμμένος.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στράφηκε και κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, τον οποίο κατήγγειλε έμμεσα για μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και τονίζοντας πως «έχει αποδείξει ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει ποτέ».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη