4 Φεβ 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πόσα «δίνει» κάθε χρόνο ο Σόρος στην Αθήνα;

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα
λεφτά που δίνει ο Σόρος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Ίδρυμά του, open society, από το 1992 ως το 2016 έχει δώσει επισήμως στα Σκόπια 98,7 εκατ. ευρώ, όπως και άλλα 35 εκατ. από χορηγίες τρίτων μέσω του ιδρύματος.

Ανθρωπιστικοί σκοποί, φιλανθρωπίες, εκπαίδευση, πολιτικές καμπάνιες μέχρι και «μακεδονικά» σωματεία για την ενδυνάμωση της ιστορίας και του πολιτισμού των Σκοπίων χρηματοδοτούνται και λειτουργούν χάρη σε αυτές τις δωρεές. Έδωσε όμως άλλα 25 εκατ. ευρώ απευθείας στις κυβερνήσεις των Σκοπίων ως το 2016, 9 εκατ. σε δημοσιογράφους και σχεδόν 2 εκατ. σε επιλεγμένες επιχειρήσεις! Τα δύο τελευταία χρόνια τα εκατομμύρια ρέουν επίσης άφθονα.

Το όνομα του Σόρος φυσικά έχει ακουστεί πολλάκις και στην Ελλάδα. Ειδικά σε αυτό το ταραχώδες, αν μη τι άλλο, Υπουργικό Συμβούλιο που προκάλεσε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Η αλήθεια είναι ότι τα απόρρητα κονδύλια καμίας βαλκανικής χώρας δεν συγκρίνονται με τα ποσά που έχει διοχετεύσει ο Σόρος μέσω του ιδρύματός του. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του Open Society Foundation για το 2018 αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 81,7 εκατ. πήγαν μόνο στην Ανατολική Ευρώπη. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χορηγεί 20 εκατ. ευρώ για δράσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη