13 Μαρ 2019

Υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το περιβόητο άρθρο 32

Κανονικά και με το νόμο θα υπερψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία για τη
συνταγματική αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ το περιβόητο άρθρο 32 που είχε ξεσηκώσει θύελλα σεναρίων αφού θα έλυνε τα χέρια της Νέας Δημοκρατίας (αν εκλεγεί επόμενη κυβέρνηση) για να περάσει την πρότασή της για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 βουλευτές.
Της Νίκης Ζορμπά
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ψηφοφορία ο νυν ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ικανός να σαμποτάρει την πρότασή του για να μην περάσει το άρθρο 32, συνεπώς και να μην "καεί" το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης.

Κυβέρνηση και κόμμα διαμηνύουν ότι τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει, προφανώς λένε, τη δική του πρόταση και δίνουν ραντεβού για την αυριανή ψηφοφορία.

Επ αυτού τοποθετήθηκε και στην ομιλία του ο Α. Τσίπρας προϊδεάζοντας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η μεθεπόμενη κάλπη όμως, αυτή των εθνικών εκλογών, θα είναι -και κλείνω με αυτό- και κάλπη όπου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν μόνο για ποια κυβέρνηση θέλουν. Θα ψηφίσουν και ποιο Σύνταγμα θέλουν. Η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή είναι αυτή η οποία θα θέσει σε πραγματική και απόλυτη βάση την θεσμική πορεία του τόπου. Ξεκάθαρα και διακριτά".




capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη