Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Μαρ 2019

Δεν μας καταγράφουν απλά: Τα ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δείτε για να ξέρετε τι συμβαίνει γύρω σας

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών περιστατικών.


του Νεκτάριου Αρχοντίου

Πρίν δυο χρόνια, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια δήλωση του που πέρασε ψιλά, είχε αναφέρει σε δημοσίευσή του στο Facebook ότι:

«Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media, περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία
ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σώου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς

Με αυτή του την ανάρτηση παραδέχτηκε πως υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης των χρηστών του διαδικτύου, ο οποίος, μάλιστα, διαχωρίζει τους χρήστες σε «δεξιούς» και «αριστερούς.

Στο πρόσφατο νομοσχέδιο που πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών, το άρθρο 105 είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για όσα είδαμε αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

«Κρυμμένο», πίσω από τα άρθρα για τις μαζικές προσλήψεις στους δήμους, στο άρθρο αυτό, προβλέπεται η σύσταση Διαδικτυακού «Παρατηρητηρίου» με σκοπό τη χρήση του για τις εκλογικές διαδικασίες.

Το «παρατηρητήριο», όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, θα αποτελείται από μια επιτροπή, που φέρει τον τίτλο «Επιτροπή Ορθής Χρήσης του Διαδικτύου» που θα συγκροτηθεί σε περίπου ένα μήνα και θα αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες.

Η επιτροπή αυτή όπως αναφέρεται θα παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικής διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και θα εισηγείται προς τους συναρμόδιου υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνσή:
– της πρόληψης των fake news
– του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών
– της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων

Δείτε το επίμαχο άρθρο:

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί τη χρήση του Διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων.

Το παραπάνω νομοσχέδιο, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είπε η υπουργός προστασίας του πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη:

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως «πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς».



«Μέρος της δουλειάς» λοιπόν, η παρακολούθηση των πολιτών στο διαδίκτυο αλλά και οι «προληπτικές συλλήψεις» ακόμη και μικρών παιδιών με τους γονείς τους.

Ας θυμηθούμε τις σκηνές στις οποίες όλοι γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες:



Τις τελευταίες ώρες όμως, προέκυψαν και μερικά άλλα πράγματα.

Δεν μας καταγράφουν απλά αλλά αξιοποιούν οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύεται στα Social Media, για να ταυτοποιήσουν «ύποπτα πρόσωπα» και κατόπιν να συντάξουν δικογραφίες εξ αποστάσεως!!!

Ναι καλά διαβάσατε, χρησιμοποιούν βίντεο που υπάρχουν στο Youtube και το Facebook για να συντάξουν δικογραφίες και να κάνουν προσαγωγές/συλλήψεις πολιτών!

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέταξε δικογραφίες για 14 άτομα που «πιάστηκαν» σε βίντεο στο Youtube από τον Νοέμβριο του 2017, να αντιδρούν έναντι των αρχών σε πλειστηριασμούς κατοικιών.

Μια άλλη περίπτωση, αφορά ταυτοποίηση ατόμων που «πιάστηκαν» σε βίντεο στο Facebook. Στο υπόμνημα της αστυνομίας στην επίμαχη δικογραφια μάλιστα, αναφέρεται ότι ο ύποπτος «βρέθηκε» μετά από βίντεο που είχε δημοσιευτεί…στο Facebook.



Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κριθεί ένοχος επειδή απλά βρέθηκε σε κάποια διαδήλωση και τον «έπιασε η κάμερα» ή επειδή δημοσίευσε ψευδείς ειδήσεις στο Facebook. Και ποιος θα ορίζει ποιες είναι οι ψευδείς ειδήσεις; Μα φυσικά η…έγκυρη επιτροπή του παρατηρητηρίου!

Και ποιες οι συνέπειες κάποιων που θα αναρτούν περιεχόμενο αντίθετο προς την κυβέρνηση ή ειδήσεις μη αποδεκτές από την επιτροπή; Μήπως θα καταλήγουν σε ανύποπτο χρόνο στα αστυνομικά τμήματα όπως έγινε στα Γιαννιτσά;

Σίγουρα θέλει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή όλοι μας, στις ενέργειες μας εντός και εκτός διαδικτύου.

Καταλάβατε τι έρχεται;

Και χρειάστηκε μόνο μια τετραετία από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αν θέλετε κι άλλη μια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψηφίσετε μικρά κόμματα ώστε να αποδυναμωθεί η ΝΔ και να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική!

Θέλετε και δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «όλοι είναι ίδιοι..» ;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

(φώτο: Pexels)


el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη