Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Μαρ 2019

12 υπεύθυνοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing 737 των Αιθιοπικών αερογραμμών.

Tουλάχιστον 12 άτομα που είχαν σχετίζονταν με τον ΟΗΕ σκοτώθηκαν στη συντριβή του
Boeing της αεροπορικής εταιρίας Ethiopian Airlines που επιτελούσε το δρομολόγιο Addis Abeba – Nairobi,ανέφερε την Κυριακή μια πηγή του ΟΗΕ. Το Boeing 737 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. Η πτήση ET302, απογειώθηκε στις 8h38 (6h38 h γαλλική ώρα). 6΄αργότερα χάθηκε η επαφή με το αεροπλάνο.Σύμφωνα με τον PDG της εταιρίας, Tewolde GebreMariam, σε συνέντευξη τύπου « ο πιλότος ανέφερε κάποιες στιγμές προηγουμένως ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες και ότι ήθελε να επιστρέψει ». Είχε την εξουσιοδότηση για


αναστροφή και να κατευθυνθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Bole d’Addis Abeba, όπου οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν καλές. Συνετρίβη στην περιοχή Bishoftu, 60χλμ νότια της Addis Abeba..Ένας κρατήρας άνοιξε στο σημείο της πτώσης του.




Οι υπεύθυνοι του ΟΗΕ πήγαιναν να συμμετάσχουν σε μια διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον στο Nairobi.

Στο δυστύχημα βρήκαν το θάνατο »και οι 149 επιβάτες όπως και το 8μελές πλήρωμα » ανακοίνωσε το κρατικό média της Αιθιοπίας Fana Broadcasting Corporate, επικαλούμενο την αεροπορική εταιρία. 7 Γάλλοι συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων και 35 εθνικότητες αντιπροσωπεύονται στη λίστα των επιβατών που χάθηκαν ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας. 32 Kενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Iταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Aμερικανοί, 7 Γάλλοι, 7 Βρετανοί, 6 Αιγύπτιοι, 5 Γερμανοί και 4 Iνδοί, 5 Oλλανδοί, 4 Σλοβάκοι. Ένας βουλευτής Σλοβάκος ανέφερε πως το δυστύχημα έχασε την οικογένειά του.

Το απόγευμα ο Emmanuel Macron επιβεβαίωσε το θάνατο των Γάλλων. Η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ ότι άνοιξε μια έρευνα..


dimpenews.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη