19 Μαρ 2019

Καταργούν το ασυμβίβαστο βουλευτή με υποψήφιο ευρωβουλευτή: Ανοίγει ο δρόμος για Κουντουρά - Δανέλλη

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εισάγεται αύριο, Τρίτη, στην
Ολομέλειατης Βουλής αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και υποψηφίου Ευρωεκλογών.

Η τροπολογία αυτή αναμένεται να «διευκολύνει» κυρίως την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τον βουλευτή, Σπύρο Δανέλλη. Στην τροπολογία θα επισημαίνεται ότι εάν ο υποψήφιος εκλεγεί θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να αποφασίσει ποια ιδιότητα θα κρατήσει (του βουλευτή ή του ευρωβουλευτή).


Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στα μέλη της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές, οι δικηγόροι δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω των πολλαπλών αναμετρήσεων (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές) γι' αυτό και σχεδιάζεται η ενεργοποίηση κρατικών υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα προβλέπεται από το ισχύον καθεστώς, ωστόσο ο Αλέξης Χαρίτσης προσανατολίζεται να φέρει ρύθμιση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν δημόσιοι υπάλληλοι που ειναι και νομικοί.

Εκτός αυτού ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι δεν θα προχωρήσει σε διπλασιασμό των εκλογικών κέντρων αλλά σε τεμαχισμό των υπαρχόντων.

Έτσι το κάθε εκλογικό κέντρο θα λειτουργεί με δύο αίθουσες όπου η κάθε μία θα έχει δύο κάλπες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη