Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Μαρ 2019

Έρχεται «τσουνάμι» κατασχέσεων από την Εφορία - Ποιοι κινδυνεύουν

«Τσουνάμι» κατασχέσεων από την Εφορία έρχεται το επόμενο διάστημα με αρκετούς
φορολογούμενους να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Η Εφορία δεν πρόκειται να αφήσει κανένα περιθώριο σε όσους χρωστούν και οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες θα διαπιστώνουν απλά το «ξαλάφρωμα» των λογαριασμών τους.


Ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάθε μήνα θα πρέπει να μπαίνουν στα ταμεία του Κράτους τουλάχιστον500 εκατομμύρια ευρώ!

Δηλαδή, 16,7 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως επί 30 ημερολογιακές μέρες! Πρόκειται για το μεγαλύτερο πογκρόμ επί των ημερών της πιο... φιλολαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Και βέβαια, η Εφορία κάνει τη δουλειά της για όσους χρωστούν, ωστόσο, το πρόβλημα έχει να κάνει με τα εγκλήματα της σημερινής κυβέρνησης-έκτρωμα, η οποία φέρνει καθημερινά σε αδιέξοδο ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ που εισπράχθηκαν πέρυσι, άνοιξαν την όρεξη για τη φετινή χρονιά, ενώ οι οφειλέτες περιμένουν διακαώς κάποια ρύθμιση.

Όμως, οι δανειστές έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα κάνουν ιδιαίτερες χάρες για να διευκολύνουν, μάλιστα, και το προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μάλιστα, τα κλιμάκια του «κουαρτέτου» έχουν ζητήσει από τη φορολογική διοίκηση να προχωρήσει στο τσάκισμα όσο γίνεται περισσότερων μικροοφειλετών, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό περιθώριο για να λειτουργήσουν κάποιοι ως μπαταχτσήδες.

Στις τράπεζες οι εντολές κατάσχεσης που στέλνει η Εφορία, γίνονται με ρυθμούς πολυβόλου! Άλλωστε, το πρώτο δίμηνο κλείνει και πάλι εντός των στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό, καθώς η διαδικασία δέσμευσης των υπολοίπων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει βγάλει στη σέντρα και τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ, σε μια προσπάθεια να τους ρίξει στο φιλότιμο και να πληρώσουν.

Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά είναι ξεγραμμένα λεφτά. Κάτι ανάλογο με την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή, που είναι στη λίστα των οφειλετών με 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη