15 Απρ 2019

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Τσίπρα-Παππά

Σε «βραδυφλεγή βόμβα» αποδεικνύεται πλέον για το Μέγαρο Μαξίμου, την κυβέρνηση αλλά
και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα η υπόθεση Παππά-Πετσίτη, εν αναμονή μάλιστα νέων εξελίξεων τα επόμενα 24ωρα.

Ήδη πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αρχίζουν και αφήνουν ακάλυπτο τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς του χρεώνουν τη ζημιά που έχει γίνει λόγω των αποκαλύψεων για τον πρώην συνεργάτη του.


Εκτός όμως από τα συντροφικά μαχαιρώματα αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση της πρώην συντρόφισσας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έζησε από «μέσα» το κυβερνών κόμμα για χρόνια και κυρίως την περίοδο που ανέβηκε στην εξουσία, ότι ο πλουτισμός του Πετσίτη συνδέεται με την εξουσία και πως εκείνοι που του έδωσαν χρήματα ή ωφελήματα προφανώς δεν το έκαναν από προσωπική συμπάθεια.

Μιλώντας μάλιστα στα Παραπολιτικά 90,1, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πρωθυπουργού και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής,ενώ δήλωσε σίγουρη πως ο Μανώλης Πετσίτης εκτελούσς εντολές των Τσίπρα-Παππά και ότι συνδέεται άμεσα με το Μαξίμου.

Η σημερινή δήλωση Κωνσταντοπούλου έρχεται μία ημέρα αργότερα από την συνέντευξη της στο ΣΚΑΪ όπου δήλωνε, «Όλοι τώρα κάνουν τους ανήξερους. Έχουν τη λογική της Μαφίας. Αυτόν που καίμε τον καίμε και ακολουθούν και άλλοι».

Όσο για τις ευθύνες του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη: «Το θέμα Πετσίτη είναι θέμα Τσίπρα και Παππά. Ήταν συνδεδεμένος με το Μαξίμου» είπε ενώ αναφερόμενη στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αποκλείεται ο Σκουρλέτης να ήταν ανήξερος.

«Από εκεί και πέρα, όμως» πρόσθεσε, «μέχρι να βρίσκεται χωρίς προσόντα να εκτινάσσονται τα εισοδήματά του και να βρίσκεται σε συναλλαγή με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες είναι πολύ.


Το ότι αυτό συνέβη σε περίοδο που ο Παππάς και ο Τσίπρας είναι υπουργός και πρωθυπουργός αντίστοιχα, αυτό σημαίνει ότι ο πλουτισμός είναι συνδεδεμένος με τη σχέση του με την κυβέρνηση, στην οποία πρώτος τη τάξει υπουργός ήταν ο Σκουρλέτης ως υπουργός Εσωτερικών».

Ένα ακόμη χτύπημα για τον Νίκο Παππά, ήρθε και από τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκο Μουζάλα ο οποίος με δηλώσεις του στο Open Tv υποστήριξε ότι «ακόμη και ο κ. Παππάς αν χρειαστεί πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Λίγες ημέρες πριν, είχε προηγηθεί ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα του κυβερνητικού εκπροσώπουΔημήτρη Τζανακόπουλου στον Νίκο Παππά. Συγκεκριμένα, όταν είχε ερωτηθεί για την υπόθεση Πετσίτη και για τις σχέσεις που έχει με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ο Αρτέμης Αρτεμίου, ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε στη δήλωσή του ότι ο κ. Πετσίτης ακολούθησε το δικό του δρόμο.

«Ψάξτε όσο θέλετε, δεν θα βρείτε τίποτε σε εμάς, πρακτικές ή πράξεις στις οποίες συνήθιζαν να επιδίδονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Εγώ δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου», είχε απάντησε.

Αιχμές για τον Νίκο Παππά για τις σχέσεις του με τον Μανώλη Πετσίτη αφήνει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, με άρθρο του στα ΝΕΑ για το ηθικό πλεονέκτημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο άρθρο του ότι «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του» δείχνοντας και προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι ήταν φίλος του Μανώλη Πετσίτη.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι "υπεράνω πάσης υποψίας" για δωροδοκία - για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες - για έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης και καταγγελιών για μίζες...» προσθέτει ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη